Baba'yla ilgili bilmeniz gereken 5 gerçek

Güncelleme Tarihi:

Babayla ilgili bilmeniz gereken 5 gerçek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 13:47

Geçen hafta New York’ta düzenlenen Tribeca Film Festivali’nin kapanışı, efsanevi bir olaya sahne oldu. Sinema tarihinin kilometre taşlarından ‘Baba’ filminin 45. yılı şerefine, önce filmler art arda gösterildi, ardından da bir panel düzenlendi. 6 bin kişilik Radio City Music Hall’de boş koltuk yoktu. Filmin dev kadrosu, tek bir eksikle yıllar sonra birlikte sahnedeydi.. Geceye katılan şanslı azınlığın anlattığına göre, bir portresi sahneye yerleştirilen Marlon Brando’nun ruhu da oradaydı. Panelden bize, yönetmen ve oyuncuların itirafları kaldı. Dikkat çekici 5 detayı derledik.

Haberin Devamı

1- Filmin ünlü “Amerika’ya inanıyorum” repliğinin geçtiği açılış sahnesinde görünen kedi, herkesin sandığı gibi Marlon Brando’nun değil, stüdyoda dolaşan bir kediydi. Hani yıllar sonra bile ‘Baba’ parodilerinde kullanılan şu ünlü sahne. Coppola, kediyi Brando’nun kucağına kendisinin verdiğini ve sahneyi tek seferde çektiklerini anlattı.

2- Oyuncu seçimi aşaması tam bir savaşa dönüştü, Al Pacino neredeyse kadrodan çıkarılıyordu. Zaten stüdyo, yönetmen koltuğunda Coppola’nın oturmasından da memnun değildi. Brando’yu istememişler, çekimler sırasında sorun çıkarmayacağı yönünde 1 milyon dolarlık garanti almaya çalışmışlardı. Al Pacino o zamanlar tanınmış bir aktör değildi. Pek çok deneme çekimi yapıldı ama stüdyo bir türlü Pacino’dan emin olamadı. Fakat Coppola, kadroda olması gerektiğinde ısrar etti.

Haberin Devamı

3- Robert De Niro, genç Vito’yu canlandırırken role ilmi yöntemlerle hazırlandı. İkinci filmde De Niro, Marlon Brando’nun rolünün gençliğini canlandıracaktı. Stüdyoya gidip Brando’nun yer aldığı tüm sahneleri izledi ve kendi kendine tekrar tekrar oynadı. ‘Baba’, tarihte aynı rolü canlandıran iki oyuncunun Oscar ödülü kazandığı tek film oldu. 

4- ‘Baba II’nin en iyi sahnelerini Talia Shire’a borçluyuz. Coppola’nın kız kardeşi olarak Talia Shire’ın Connie rolünü alması hassas bir konuydu. Elemelere katılmak için abisine yalvarmak zorunda kaldı ama sonunda rolü kapmayı başardı. Üstelik filmin en hayati sahnelerinden biri onun sahnesinde ortaya çıktı. Senaryoya göre Kay’in düşük yapması gerekiyordu ama Talia bir kürtaj sahnesi konmasını önerdi. Böylece ikinci filmde Kay’in Michael’a cesurca karşı duruşunun zemini güçlenmiş oldu.

5- Düğün sahnesi bildiğiniz gibi değil. Bu sahnenin çekimi sırasında hayli sıradışı olaylar yaşanmış. Robert Duvall anlatıyor: “Düğün sahnesi çekilirken hepimiz birbirimize popomuzu gösteriyorduk. Brando meseleyi bayağı ciddiye aldı, şampiyonluk kemerini takmaya kararlıydı. Bunun üzerine Coppola bizi etrafta kadınlar ve çocuklar olduğu konusunda uyardı. Ama biz devam ettik. Hatta bazı kadınlardan popom hakkında iltifat aldı.

Haberin Devamı

Babayla ilgili bilmeniz gereken 5 gerçek

YENİ BİR ‘BABA’ ÇEKİLECEK Mİ?

Yıllardır yeni bir ‘Baba’ filminin çekileceği konuşulur. Hatta bazen o kadar ince detaylar verilir ki, setten gelecek görüntüleri beklemeye başlarsınız. “Başrolde Johnny Depp olacak, 2017 Noel’inde gösterime girecek, yönetmeni Michael Bay olacak, Vito rolünde yine De Niro oynayacak” bugüne kadar duyduklarımızdan bazıları. Coppola ise defalarca yeni bir ‘Baba’nın mümkün olmadığını açıkladı. Ufukta da bir ‘Baba IV’ görünmüyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!