14 yaşındaki oğlunun 'cinsel deneyimini' organize eden babaya dava

Güncelleme Tarihi:

14 yaşındaki oğlunun cinsel deneyimini organize eden babaya dava
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2015 21:29

14 yaşındaki oğlu ilk ilişkisini yaşasın diye bir kadınla anlaşan babaya ‘çocuğun cinsel istismarı’ ve ‘fuhuşa yer temin etmek’ gibi suçlardan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

Haberin Devamı

Akaryakıt işiyle uğraşan işadamı Nurettin K., 5 yıl önce 14 yaşında olan oğlu B.K.’nın cinsel deneyim yaşaması için arkadaşı Fatma Y.’den (46) ‘yardım’ istedi. Daha önce, fuhuşa aracılık suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan Fatma Y., o dönem 25 yaşında olan Bahar O. ile anlaştı. 9 Aralık 2011’de işadamı Nurettin K.’nın Kandilli’deki evine misafir gibi giden Bahar O., çocukla cinsel ilişkiye girdi. 

‘PARAYLA YATTIM’

Başka bir soruşturma kapsamında telefonları polis tarafından dinlenen işadamı babanın, bu konuşmaları da mercek altına alındı. Dinleme tutanaklarını inceleyen polis, işadamının yaşı 15’in altında olan oğlunu cinsel ilişkiye yönlendirdiği gerekçesiyle dosyayı Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Savcılık tarafından ifadesine başvurulan taraflardan Bahar O., çocukla babasının isteği üzerine para karşılığı ilişkiye girdiğini itiraf etti.

Haberin Devamı

ÇOCUĞUN RUH SAĞLIĞI YERİNDE

B.K.’nin sevk edildiği Adli Tıp Kurumu’nda yapılan muayenesi sonucu ruh sağlığının bozulmadığı ortaya çıktı. Savcı, baba Nurettin K. ile aracı Fatma Y.’nin, ‘Çocuğun basit cinsel istismarı’ ve ‘Fuhuşa teşvik, aracılık ve yer temin etmek’ suçlarından 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmalarını talep etti. Savcı, Bahar O.’nun ise, ‘Çocuğun basit cinsel istismarı’ suçundan 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Sanık baba ile iki kadın önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlayacak.

BENZER OLAY İNGİLTERE'DE YAŞANDI
Türkiye, 14 yaşındaki oğlunun ilk cinsel deneyimi için hayat kadını ayarlayan babayı konuşurken, benzer bir olay 2009 yılında İngiltere'de yaşanmıştı.

Oğlunu 14'üncü doğum günü hediyesi olarak hayat kadınına götüren bir baba, polis tarafından yakalanmış ve çıkarıldığı mahkemede 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 

Hukuki gerekçelerle adı açıklanmayan adamın cezası ertelenirken, beş yıl boyunca 'seks suçlusu' olarak kayıtlarda kalmasına hükmedilmişti. Mahkeme, annesi ölen çocuğun babasıyla yaşamaya devam etmesinde ise bir sakınca görmemişti.

Uluslararası birçok yayın kuruluşu tarafından haberleştirilen olayın ortaya çıkış şekli de bir hayli ilginç. Mahkeme belgelerine göre; eşi öldükten sonra Polonya’dan İngiltere’ye göç eden baba, oğlunu istediği kadını seçmesi için Nottingham’ın genelevleriyle ünlü sokağına götürdü. Çocuk da babasının gösterdiği kadını seçince olay tüm dünyanın okuduğu bir habere dönüştü. Çünkü çocuğun tercih ettiği kadın sivil polisti… 

 

 



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!