Babanın isyanı

Güncelleme Tarihi:

Babanın isyanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kartal - Tuzla'da, bir kahvehanede tartıştığı Ali Özel'i öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Jandarma Uzman Çavuş Ali Sefa Sürücü'ye 6 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Olayda yaşamını yitiren Ali Özel'in babası Seyfettin Özel mahkemenin verdiği karara isyan ederek, ‘‘Oğlum kasten öldürüldü. Bu nasıl adalet. Cezaya bakın, tam bir komedi’’ dedi.

Kartal 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kasten adam öldürmek suçundan yargılanan Ali Sefa Sürücü, ‘‘Kimse kimseyi durup dururken öldürmez. Olay da bir kastım yoktu’’ dedi. Geçen mayısta meydana gelen olayda, Ali Sefa Sürücü'nün, asker arkadaşı Ferhat Özbey ile Tuzla, Aydınlı Mahallesi'nde bir kahvehaneye gittiği belirtildi. Görüşmenin ardından Ferhat Özbey'in, 'Komutanım, izin verirseniz masadan kalkayım' demesi üzerine, yan masada oturan Ali Özel'in araya girip, ‘‘Niye izin istiyorsun, senin özgürlüğünü kısıtlayan mı var, gelsin de benim özgürlüğümü kısıtlasın’’ diyerek küfür ettiği iddia edildi.

Bu sözler üzerin çıkan kavgada, Jandarma Uzman Çavuş Ali Sefa Sürücü'nün, Ali Özel'i tabanca ile vurarak öldürdüğü belirtildi. Mahkeme heyeti, Sürücü'yü önce 24 yıl ağır hapse çarptırdı. Olayda ağır tahrik olduğunu belirten heyet, sanığın duruşmalardaki iyi halini de gözönüne alarak, cezayı 6 yıl 8 aya indirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!