Babamın içkisinden nefret ediyoruz

Güzin ABLA
Haberin Devamı

İstanbul’dan Cem

Güzin abla, bize de iyilik meleği olduğunuzu gösterip yardımcı olmanızı bekliyorum. Ben 16 yaşında bir lise öğrencisiyim. Üç kardeşiz ve babamın içkisi yüzünden evimizde bir gün olsun huzur yok. Annemin sağlığı bozuldu. Benim ve kardeşlerimin normal bir yaşamları olamıyor. Hepimiz korkak ve ürkek olduk. Babam eve her gece sarhoş geliyor ve bizi düşünmüyor. Eve geldiğinde de içmeye devam ediyor. Zaman zaman annemizi ve bizi dövüyor. Ben artık büyüdüm, bir gün elimden bir kaza çıkacak, baba katili olacağım diye korkuyorum. Annemin bu yaşta dayak yemesine katlanamıyorum.

Bir babanın ailesine yapabileceği en büyük kötülüğü yapıyor baban. Gerçekten mektubun çok düşündürücü oğlum. Annenin gözünün önünde dövülmesine katlanamıyorsun. Haklısın. Ancak yaşı gereği içinden gelen o aşırı duyguları, hatalı dürtüleri engellemek zorundasın. Tam tersine, öfkene hakim olup babanı karşına alıp konuşmalısın.Onun sarhoş olmadığı bir anı yakalayıp, erkek erkeğe konuşmalı, alkolikse tedavi olabileceğini bütün hayatınızı mahvettiğini, sizi çok üzdüğünü, bir babanın çocuklarına bunu yapmaması gerektiğini anlatmaya çalışırsın. Belki anlayabilir. Anlamazsa da senin artık büyüdüğünü fark edip biraz olsun toparlanacaktır eminim.

Bitkilerle sağlık ve güzellik

Yaşlı kadınlara meraklı erkekler

Genellikle çekingen, utangaç ve cinsel gücünden çok fazla emin olmayan erkeklerin kendilerinden büyük, yaşlı kadınlarla beraberliği tercih ettiğini görüyoruz. Bu bir anlamda bir anneye sığınma, onun hoşgörüsünden yararlanma içgüdüsüdür. Kendinden çok yaşlı bir kadını tercih eden erkek onun yanında kendini rağmen üstün hissedebilir. Bir anlamda da çocuksu ruhlu, biraz fazla şımartılarak büyütülmüş, erkekler de aynı şekilde cinsel açıdan kendilerine fazla güvenemediklerinden yaşlı kadınlara yönelirler.



Yazarın Tüm Yazıları