Babamın dediği gibi erkekten dost olmazmış

Kuzinimin eski erkek arkadaşı benimle evlenmek istediğini söyledi. “Olmaz” dedim ama ona karşı farklı duygulara kapıldım. Acaba yaklaşımından mı etkilendim?

Haberin Devamı

Kişi, kendi içinde bulunduğu durumu dışarıdan bakan birisi kadar iyi göremez. Ayrıntıları kaçırır. Belki de görmek istediğini görür. Bazen de tüm duygularını bir dostuna anlatmaktan bile çekinir. İşte bu yüzden iyi ki sen varsın Güzin Abla...
Şu an yaşadığım duygular belki zamanla geçecek, belki bir gün güleceğim içinde bulunduğum duruma ama şu anda beni çok yıpratmış durumda.
Bir süre önce kuzinimin bir ilişkisi oldu. Onun yaşadığı duygulara ve ilişkilerine şahidim. Bitişine de...
İlişki yaşadığı o kişiyle benim de güzel bir arkadaşlığım oldu. Oturup sohbetler ettik. Meğer ne kadar büyük bir yanlış yapmışım. Babamın dediği gibi; erkekten dost olmazmış.
Özünde iyi biri olduğuna inanmıştım. İnanıyorum da hâlâ. Ama eski kız arkadaşının kuzini olduğumu bildiği halde aylar sonra bana karşı farklı duygular beslediğini, benimle evlenmek istediğini söyledi.
Bu duygularını hiçbir şekilde anlamamıştım. Duyduğumda neye uğradığımı şaşırdım. “Olmaz” dedim.
Kuzinimle ciddi bir şey yaşamadığını, şimdi ise böyle hissettiğini söyledi kendinden emin bir şekilde. O bana bunları söylediğinde ben de çok farklı duygulara kapıldım. Bir anda her şey değişti sanki...
Niye böyle olduğunu bilmiyorum. Yaklaşımından mı etkilendim, yoksa bastırılmış duygularım mı vardı? Neden şu an aklıma takılmış durumda?
Normalde kestirip atar, kendimden uzaklaştırır ve hiçbir şekilde bir ilişkiyi düşünmezdim. Fiilen de bunu yapıyorum ama içim yapamıyor. Hatta “Olur mu acaba?” diye düşündüğüm bile oluyor.
Olursa ne mi olur? Asla yapmam dediğim bir şeyi yapmış olurum. Birçok arkadaşımı kaybederim ve vicdanım hiçbir zaman rahat etmez.
Çektiğim vicdan azabıyla, hiçbir suçum olmadığından emin olduğum halde bunu kuzinimle paylaştım.
Üzülmediğini, benim de üzülmemem gerektiğini ama onun bana göre biri olmadığını söyledi. Böylece kendimi rahatlattım.
Peki ben bu olayı hâlâ niye atlatamıyorum? Nasihate ihtiyacım var Güzin Abla. Güçsüz, çaresiz, kendimi kaybetmiş hissediyorum...
- Rumuz: H.D

Haberin Devamı

Öncelikle babana katılmadığımı söylemek istiyorum güzel kızım. Erkekler öylesine iyi arkadaş, öyle iyi dost olurlar ki, belki kız arkadaştan bile öte olabilirler.
Benim de öyle iyi erkek arkadaşlarım olmuştur ki, onlara güvendiğim kadar kimseye güven duymamışımdır.
Ama bunun herkes için mümkün olmayabileceğini kabul ediyorum tabii. Bu çok özel bir arkadaşlıktır.
Durumuna gelince; elbette onu arkadaş olarak kabul etmene karşılık birden sana açılmasıyla sarsılmışsın. Bu çok doğal, çünkü onu kuzininin sevdiği erkek olarak görmüşsün.
Kuzinine bu konuyu açmakla da çok iyi etmişsin. Gizlin saklın olmaması çok yerinde.
Ama onunla evlenmek ya da yakınlaşmak açısından bakarsak; kendini kaptırma derim...

Yazarın Tüm Yazıları