Babalar iş başına

Güncelleme Tarihi:

Babalar iş başına
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2017 17:02

Altındağ Belediyesi, “Haydi Babalar İş Başına” sloganı ile “Baba Destek Programı’nı(BADEP) başlattı. Babaların daha bilinçli olmasını hedefleyen BADEP ile ilgili Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Bilinçli ebeveynler demek, mutlu çocuklar demek” dedi.

Haberin Devamı

Haydi Babalar İş Başına” sloganından yola çıkan Altındağ Belediyesi, “Baba Destek Programı’nı(BADEP) hayata geçirdi. Altındağ Belediyesi BADEP ile, Türk aile yapısını güçlendirmeyi, aile içindeki diyalog kanallarını arttırmayı ve babalara çocuk eğitimi-gelişimi konusunda destek olmayı amaçlıyor. Öte yandan programla, aile içi sorunların çözümü ve sağlıklı iletişim modellerinin geliştirilmesi konularına da katkı sağlanması da hedefleniyor.

AÇEV DESTEK VERİYOR

Uzman eğiticilerin desteği ile gerçekleştirilecek program, Anne Çocuk Eğitim Vakfı(AÇEV) ile birlikte yürütülecek. Bilimsel bir program olan BADEP'le çocuk gelişimi konusunda merak edilen her şey masaya yatırılacak ve 2-10 yaş aralığındaki çocukların zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunacak bilgiler babalarla paylaşılacak.

10 HAFTALIK EĞİTİM

Aile içi iletişimi de güçlendirmeyi hedefleyen programın ilk uygulamasında, Altındağ Belediyesi’ne bağlı Aydınlıkevler kreşinde 34, Güneşevler kreşinde 20 olmak üzere toplam 54 babaya haftada bir gün eğitim verilecek. 10 hafta sürecek eğitimlerde uzman isimler babalara çocuk gelişimi ve eğitimi konusunda rehberlik edecek.

Haberin Devamı

ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZİN TEMİNATI

“Ülkemizin geleceği, çocuklarımız ve gençlerimizdir” diyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, projeyle ilgili şunları söyledi:
“Bizim için en önemli kurum aile. Aile iletişiminin güçlü olması, ilişkilerin sağlıklı kurulması ve bağların güçlenmesi bizim için çok önemli. Çocuklar ise ailelerimizin değerlileri, geleceğimizin teminatı. Bilimsel araştırmalar çocuk gelişiminde anne kadar babanın da önemli olduğunu gösteriyor. Dünya’da ve ülkemizde babalık rolünü desteklemek için sadece babalara yönelik programlar maalesef yok denecek kadar az. Biz de Altındağ Belediyesi olarak bu örnek projeye imza atmaktan çok mutluyuz. BADEP sayesinde babalarımızın daha bilinçli olmasını sağlayacağız. Babalarımızla çocuklarımızın geçirdiği vaktin çok daha kaliteli ve keyifli olmasına da katkı vereceğimize inanıyoruz. Bilinçli ebeveynler demek mutlu çocuklar demek. Program sonunda, babalarımızın çocuklara yazacağı sımsıcak mektuplar da, bu kubbede kalan hoş bir sada olacak."

BADEP NEDİR?

Haberin Devamı

BADEP eğitimleri kapsamında kontrat ve tanışma, babanın rolü, önemi ve çocuğa etkisi, çocuğun davranışlarını kabul etme ve etkin dinleme, olumlu disiplin yöntemleri, çocuğun gelişim özellikleri, sosyal, bedensel ve zihinsel gelişim, kitap okuma ve çocukla geçirilen zamanın değeri, duygusal ve sosyal gelişim, çatışma çözme yöntemleri gibi konular işleniyor. Aile içi sorunların en aza indirilmesi ve uygun çözüm yollarının aranması konusunda da destekleyici olan BADEP uygulaması 17 kişilik sınırlı gruplarda verilecek eğitimler içeriyor. Farklı sosyo-ekonomik seviyeleri buluşturan uygulama, uzman eğiticiler önderliğinde ilköğretim okullarında, kreşlerde gerçekleştiriliyor.

BAKMADAN GEÇME!