Babaeski'de kursiyerler hünerlerini sergiledi

Güncelleme Tarihi:

Babaeskide kursiyerler hünerlerini sergiledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2018 15:48

Babaeski'de kursiyerler hünerlerini sergiledi

Haberin Devamı

BABAESKİ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı dönem sonunda 240 eserin yer aldığı, 'Resim ve Gravür' kursunun sergisi törenle açıldı.

Belediye Atatürk Kültür Merkezi'ndeki açılışa Kaymakam Hakan Özarslan, Belediye Başkanı Abdullah Hacı'nın yanı sıra ilçe protokolü, öğretmenler ve kursiyerler katıldı. 

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Cura, Ressam Sünnetçioğlu, sergide kursiyelerin 240 el emeği, göznuru eserlerin bulunduğunu belirterek, "Sergide tuval üzerine akrilik boya ile yapılan resimlerin yani sıra özgün baskı tekniklerinden biri olan gravür, suluboya, rölyef ve heykel örnekleri de yer almaktadır. Özellikle gravür sanatının yaygınlaşması ve tanınması adına bu sergi Babaeski için önem taşımaktadır. Renkli baskı ve collo gravür denemelerinin de örnekleri bulunmaktadır. Kursiyerlerden 5 yıldır aralıksız kursa gelen öğrencilerin arasında espri kopyalarını aşan ve kendi özgün resimlerini yapmaya başlayanlar bulunmaktadır. Gece kursları olarak devam eden kurslarda sanat üzerine geliştirici yöntem ve araştırmalara yer verilmektedir. Serginin ilk gününde oldukça yoğun bir katilim gerçekleşti. Sergide özellikle gravürler ilgi ile karşılandı. Kursiyerlerin 8 ay süren kurs çalışmaları haziran sonuna kadar devam edecek" dedi.

Babaeski Kaymakamı Hakan Özarslan. Halk Eğitim Merkezi'nin güzel çalışmalar yaptığını anlatarak, "Onları ben bu başarılarında dolayı, tebrik ediyorum. Tabi bundan sonra bu güzel sergiyi tüm Babaeski halkının gezmesini ve bu güzel eserlere ilgi göstermesini bekliyoruz. Ben yoğun bir programıma rağmen mümkün mertebe düzenlenen tüm sergilere katılmaya çalışıyorum ve bundan da büyük bir mutluluk duyuyorum. Bugün de hep beraber birlikte buradayız, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı dönem sonu Resim ve Gravür kursumuzun sergisini açacağız. Bu sergimiz inşallah Babaeski için hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Belediye Başkanı Abdullah Hacı, serginin çok güzel olduğunu ifade ederek, "Babaeski de bu tür sanatsal resim sergilerinin daha da fazla olmasını sağlayacağız. Çünkü ben bu konuda iddialıyım, Babaeski'nin alt yapısı bitti ve biz Babaeski'yi kültür ve sanat şehri yapacağız" dedi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Prof. Melihat Tüzün, geçen yıl da sergiye geldiğini belirterek, "Burada sergide hepimizin gördüğü gibi yağlı boya tablo çalışmalarının dışında rölyef olsun, baskı olsun, renkli baskı olsun, farklı resim teknikleri olsun hepsinin çok güzel, sanatçı bir tavırla ortaya harika eserler çıktığını görüyoruz. O nedenle çok doyurucu ve özel bir sergi olmuş, hem nitelik, hem nicelik açısından gerçekten etkin bir sergi. Kursiyer öğrenciler kesinlikle çok şanslı, çünkü Füsun hoca gibi bir hocanın Babaeski de olması ve atölyesini saat kaç olursa olsun sanat aşkı ile yanan insanlara açması çok önemli bir şey, ben kolay bulunabilecek bir özellik değil diye düşünüyorum" dedi.

Belediye Atatürk Kültür Merkezi'nde açılan sergi 3 Haziran'a kadar açık kalacak.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!