Babaeski'de hayvan barınağına HAYTAP ameliyathane kuracak

Güncelleme Tarihi:

Babaeskide hayvan barınağına HAYTAP ameliyathane kuracak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2018 11:38

Babaeski'de hayvan barınağına HAYTAP ameliyathane kuracak

Haberin Devamı

KIRKLARELİ,(DHA)-KIRKLARELİ'nin Babaeski İlçesinde Hayvan Hakları Federasyon (HAYTAP) saha temsilcisi Zuhal Arslan, hayvan severlerle bir araya gelerek toplantı düzenledi. Arslan, belediye tarafından yapımı devam eden hayvan barınağının hayvanların tedavilerinin yapılacağı ameliyathanenin HAYTAP tarafından kurulacağını söyledi.

Babaeski İlçesi’nde Sokak hayvanlarının her gün sayısının artması üzerine HAYTAP, Babaeski Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Gönüllü Hayvan severler ile bir araya gelerek toplantı düzenledi.  Belediye Tansa Lokantası’nda düzenlenen toplantıya, Hayvan Hakları Koruma Federasyonu İstanbul sorumlusu ve saha temsilcisi Zuhal Arslan, Babaeski Belediye Temizlik İşleri Müdürü Eser Tübeler, Geçici Hayvan Bakım Evi Veterineri Cenk Ertürk, Görevli Ahmet Kılıç ve Gönüllü Hayvan severler katıldı.

Toplantıda konuşan HAYTAP temsilcisi Zuhal Arslan, Gönüllü Hayvan severlerin düzenli olarak iş birliği içerisinde çalışması gerektiğini belirterek, “Biz, HAYTAP-Hayvan Hakları Koruma Federasyonu olarak, Türkiye’nin birçok yerine yardım ediyoruz. Şuan Federasyon çatısı altında 16 Derneğimiz var. Kurumlar bizi destekliyor ve biz de doğal olarak, bu destekleri ihtiyacı olan tüm İl ve İlçelere dağıtıyoruz. Babaeski ile ilgili güzel bir projemiz var, Hayvan Bakım Evi tamamlandığında oranın ameliyat hanesini biz kuracağız. Bu sözümüzü verdik ve şuana kadar da desteklerimiz devam ediyor. Buna devam edeceğiz çünkü Babaeski artık HAYTAP’ın kanatları altında. Babaeski Belediyesi Hayvan Bakım Evi inşaatını başlattı. Ortalama maksimum süre üç ay, 5199 Sayılı Yasaya göre bina inşa ediliyor. Her şeyi ile dört dörtlük bir Hayvan Bakım Evi olacak. İnşaat aşaması bittikten sonra HAYTAP olarak devreye biz gireceğiz. Babaeski için yapılması gereken ne varsa yapacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!