Babaeski'de engelliler günlerinde eğlendi

Güncelleme Tarihi:

Babaeskide engelliler günlerinde eğlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 17:58

Babaeski'de engelliler günlerinde eğlendi

Haberin Devamı


BABAESKİ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesinde düzenlenen etkinlikte engelliler, çeşitli etkinliklerle eğlenme fırsatı buldu.

Babaeski Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen 'Dünya Engelliler Günü' etkinliğine Babaeski Başkan Vekili Hayri Tübeler, Garnizon Komutan Vekili Tank Albay Uğur İçöz, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Hatip, engelliler, aileleri ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte, engelliler şiirler okuyup, şarkılar söylerken, kısa film gösterimi yapıldı. Kutlama programını, çocuk gelişim öğretmeni Ayşe Kanat ile birlikte otizm spektrum bozukluğu olan Cihat Mert Kaptan sundu. Babaeski Gençlik Merkezi kurs öğretmeni Ressam Füsun Sünnetçioğlu, şunları söyledi. 

"Öğrencilerimle bu yıl beşinci yılımız ve biz birlikte çok şey yaşadık ve paylaştık. Engellilere yönelik eğitim, sağlık ve sosyal hizmetlerin yetersizliğini konuşmak istemiyorum. Sadece empati kuralım ve yaşadıkları zorlukları hissedelim. Birey olarak, yaşama katılmada ki engelleri ve kendilerini ifade etme özgürlüklerinin sınırlılığını düşünelim. Burada engelli bireyler resim ve seramik çalışmaları yapıyor. Ayrıca spor etkinliklerine katılıyorlar. Öğrencilerimden biri bana “burası olmasa hiç dışarı çıkamayacağınıö söyledi. Bu sözü ne kadar az imkâna sahip olduklarını gösteriyor. Yaşama katılmaları ve ayrıştırılmamaları için daha çok şey yapılmalı. Eylemlerin daha önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıştırma olmadan eşit haklara sahip olabilmeliler"

Programda engelli öğrencilerin anneleri adına konuşan Duygu Karagöz'ün annesi Ayşe Karagöz, "Çevremize baktığımızda kendine özgü özellikleri ve farklılıkları olan çocuklarımızı görüyoruz. Bu çocuklarımız farklılıkları dışında, her şeyleri ile diğer çocuklara benzerler. Sevilme, sevme, kabul görme, kaynaşma, iş ve meslek sahibi olma gibi ihtiyaçları vardır. Özel gereksinimli olmaları, onların başarısız olacağı ve gelişemeyeceği anlamına gelmez. Engelli çocuklarımız ve aileleri de diğer ailelerin, çocuklarını büyütürken yaşadığı, tüm güzellikleri ve zorlukları yaşarlar, ancak her şeyi daha yoğun ve uzun süreli yaşıyorlar. Yaşamlarının içinde çeşitli uzmanlar, eğitimciler, her alandan doktorlar, terapistler, bulunmaktadır. Bu kişilerle sürekli iletişim içinde olmaları gerekmektedir. Bedensel sağlıkları çok narindir. Çocuklarımız sosyalleşmek için evin dışına çıkmalıdır. Halk Eğitimi Merkezi'nde aldıkları resim faaliyeti, onların en önemli çıkış noktalarından biridir. Resim faaliyeti, onların en önemli çıkış noktalarından biridir. Resim alanında yaptıkları çalışmaları hep birlikte gördük. Bu çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ederim. Bu etkinliklerin artarak devamını gönülden dilerim. Tüm anneler adına saygılarımı sunarım. İyi ki varsınız çocuklar" dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!