Babaeski'de doğaya süne parazitoiti salındı

Güncelleme Tarihi:

Babaeskide doğaya süne parazitoiti salındı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2018 12:12

Babaeski'de doğaya süne parazitoiti salındı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/BABAESKİ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Babaeski ilçesinin Sofuhalil köyünde doğaya süne parazitoitleri salındı.

Kırklareli Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü İnsektaryumunda üretilerek, Babaeski’nin Sofuhalil köyüne gönderilen süne yumurta parazitoitleri İl Müdürü Ümit Ortan’ın katılımıyla gerçekleştirilen tarla gününde doğaya salındı. Konu hakkında açıklamada bulunan İl Müdürü Ümit Ortan "Yumurta parazitoitleri sünenin en önemli doğal düşmanıdır. Süne populasyonunu baskı altına alması nedeniyle, bazı bölgelerimizde bazı yıllar kimyasal mücadele hiç uygulanmamıştır. Zamanında ve dozunda ilaçlama yaparak doğada zaten var olan yumurta parazitoitlerini korumalı ve sayının artmasına yardımcı olmalıyız" dedi. 

İl Müdürü Ümit Ortan, 2018 yılında 1 milyon 190 bin adet süne parazitoiti üretildiğini 250 bin adedinin çevre illere gönderildiğini ve geriye kalan 940.000 adet parazioitin Babaeski ilçesininSofuhalil köyünde gerçekleştirilen tarla gününde doğaya bırakıldığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!