'Baba yetiş, ölüyor'

Güncelleme Tarihi:

Baba yetiş, ölüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2016 13:48

ANTALYA’da 24 yaşındaki Gizem S.’nin otomobiyle çarpışan motosikletteki 65 yaşındaki Remzi Sırıt öldü. Gizem S.’nin kazadan sonra babasını telefonla arayıp, "Baba yetiş, motosiklete çarptım. Şahıslardan biri ölüyor" diyerek yardım istediği iddia edildi.

Haberin Devamı

Antalya’da motosiklet sürücüsü 41 yaşındaki Murat Sırıt’ın yaralanmasına, arkasında oturan babası 65 yaşındaki Remzi Sırıt’ın hayatını kaybetmesine neden olan kaza, geçen 14 Mart günü eski adliye binası önünde meydana geldi. Akdeniz Üniversitesi istikametinden Antalyaspor Kavşağı’na seyir halinde olan Murat Sırıt’ın kullandığı motosiklete, arkasından gelen Gizem S.’nin kullandığı otomobil çarptı. Kazada Murat Sırıt ile babası Remzi Sırıt yere düştü. Ağır yaralı Remzi Sırıt ile bacağından hafif yaralanan Murat Sırıt hastaneye götürüldü.

Olaydan sonra gözaltına alınan Gizem S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Kaza sırasında başında kask bulunmayan Remzi Sırıt, bir süre sonra hastanede yaşamını yitirdi. Motosikletin şerit ihlali yapması sonucu meydana geldiği iddia edilen kazayla ilgili hem Gizem S., hem de motosiklet sürücüsü Murat Sırıt hakkında ’taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak’ suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle Antalya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Haberin Devamı

Davanın ilk duruşmasında suçlamaları kabul etmeyen Gizem S., yolun sol şeridinde seyir halinde giderken birdenbire sağ şeritteki motosikletin önüne geçtiğini iddia etti. Gizem S., korna çalmasına rağmen kazaya engel olamadığını söyledi.

Şerit ihlali yapan motosikletin otomobilin sağ aynasına çarpınca kazanın meydana geldiğini iddia eden Gizem S., hızının da saatte 50-60 km kadar olduğunu öne sürdü. Kazadan sonra aracını park edip ağzından ve burnundan kan gelen Remzi Sırt’a yardıma koştuğunu, ardından ambulans çağırdığını söyleyen Gizem S., motosiklet sürücüsünün ise şerit ihlali yaparken sinyal vermediğini iddia etti.

Antalyada özel bir okulda işçi olarak çalışan Murat Sırıt ise şerit ihlali iddiasının doğru olmadığını iddia etti. Motosikletle seyir halindeyken otomobilin gelip kendilerine çarptığını öne süren Murat Sırıt, "Motosikleti ben kullanıyordum. Başımda kask vardı. Arkamda oturan babamda ise kask yoktu. Saatteki hızımız 40-50 kilometre kadardı. Sürücü Gizem S. iddia ettiği gibi yanımıza gelip babama yardım etmedi. Yoldan geçen birisi babama yardım etti. Otomobil sürücüsü babamı kanlar içinde görünce cep telefonuyla babasını arayıp bir motosiklete çarptığını belirterek, ’Biri ölüyor baba yetiş’ dedi. Kaza tespit tutanağı da tamamen bize çarpan otomobil sürücüsünün beyanlarına göre hazırlanmış" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!