Baba isimler Barbaros için birleşti

Güncelleme Tarihi:

Baba isimler Barbaros için birleşti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2010 00:00

Adı Barbaros. Ajda Pekkan, Ferhat Göçer, Leman Sam, İtalyan tenor Alessandro Safina gibi isimlerle yıllarca aynı sahneyi paylaştı. Türkiye’nin pek çok yerinde sahneye çıktı. Sonunda kendi adını verdiği albümünü çıkardı. Bu albümde Türkiye’nin önde gelen kadın müzisyenleri, Şehrazat, Zeynep Talu ve Fikret Şeneş onun için bir araya geldi. Ölümünden sonra ilk kez Çiğdem Talu’nun şarkı sözü kullanıldı

Haberin Devamı

34 yaşındaki Barbaros (Büyükakkan), anne tarafından Bulgaristan, baba tarafından Kırım göçmeni bir ailenin çocuğu. Anne ve baba çalıştığı için anneannesiyle büyüdü. Müzik konusundaki yeteneğini Saint-Benoit Lisesi yıllarında keşfetti. Sesinin oturması ve kalınlaşması da o yıllara denk geldi: “Baritonum. Lise ikinci sınıftan sonra bir yaz sesim kalınlaştı. Lisede okul orkestrasının solistliğini yaptım ve pek çok liselerarası yarışmalarda birincilik kazandım” diyor.
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni kazandı ama konservatuvar eğitimi de almak istiyordu. Yetenek sınavlarında şansını denedi ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera Şan Bölümü’nü kazandı. İki okuldan da mezun oldu. Bir yandan da Grup Rapsodi ile İstanbul’daki mekanlarda sahneye çıktı. Bu kadar okumak yetmeyince Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Gazeteciliği Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. Üstüne Haldun Dormen’in müzikal workshop’unu bitirdi.

Haberin Devamı

AJDA PEKKAN SAYESİNDE ŞEHRAZAT BENİ TANIDI

Albüm yapmayı uzun süre düşünmedi. Amacı istediği mekanlarda şarkı söylemekti. 2003-2005 arasında Pizza Pina ve Çırağan Otel Q Jazz Bar’da Ferhat Göçer’le sahne aldı. Ardından 2005’te, İtalyan tenor Alessandro Safina ve Ferhat Göçer’le Açıkhava Tiyatrosu’nda konser verdi. 2006’da İtalyan tenorlar Alessandro Safina, Patrizio Buanne ve Ferhat Göçer’le aynı yerde çıktı. Barış Manço’ya ‘best of’ albümünde vokal yaptı. Ardından iki sene Leman Sam’la çalıştı ve Doğu’nun en ücra köşelerine bile gitti. Unutamadığı işleri arasında Ajda Pekkan’la çalışmak var: “Menajerim Ajda Hanım’la bağlantıları kurdu. Sonra bir gün telefon geldi. Aralarında Kuruçeşme Arena ve Bodrum Açıkhava gibi mekanlar da olan dört önemli sahnede beni konuk etti. Onunla çalışmak çok önemli, çok şey öğrendim. Şehrazat da beni ilk kez orada izledi ve duruşumu gördü. Sonrasında şarkı verdi.”

SESİMİ SEVDİKLERİ İÇİN BU ŞARKILARI VERDİLER

Bu kadar canlı performansın ardından sonunda kendi adını taşıyan ilk albümünü çıkardı Barbaros. Ağırlıkla romantik ve balad şarkılardan oluşan çalışmanın süpervizörlüğünü pop müziğe unutulmaz eserler kazandıran Zeynep Talu üstlendi. Türk popunun en güçlü kadın isimleri Şehrazat, Zeynep Talu, Fikret Şeneş gibi isimlerin sözleri bir araya geldi. Yıllar önce kaybettiğimiz Çiğdem Talu’nun ölümünden sonra ilk defa bir şarkı sözü kullanıldı. ‘Değiştim’ adlı bu şarkının bestesini de Şehrazat yaptı. Büyükakkan bu isimlerden şarkı alabilmesinin sırrını şöyle anlatıyor: “Ne kadar para verirseniz verin bu isimler şarkı vermez. Önemli olan sizi tanımaları, şarkı yorumlama yeteneğinizi bilmeleri ve sesinizi sevmeleri.”

Haberin Devamı

SESİM GİBİ SERT DEĞİLİM

Albümde Patrica Carli’nin unutulmaz eseri Pardonne-Moi’nin Fransızca versiyonu da yer alıyor. Barbaros; Fransızca, İngilizce ve İtalyanca konuşabiliyor. Bunların üzerine Portekizce, İspanyolca, Yunanca ve Rusça parçalar da seslendiriyor. Ses tonumdan sert bir adam gibi algılanıyorum diyor: “Ama hiç öyle biri değilim. Beni haksızlık ve hakaret sinirlendirebilir. Fedakar ve karşındakini mutlu eden bir aşığım. Şarkılarımdaki gibi duygusalım”.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!