Baba dizini hiç dövmedi

İsmet SOLAK
Haberin Devamı

Baba yarın Isparta'ya çıkarma yapıyor. Isparta Havaalanı Demirel'in büyük rüyasıydı. Çocukluğunda yayan yapıldak dolaştığı diyara uygarlığı taşıyor. Yılların rüyası gerçekleşiyor.

Hükümetin güvenoylaması yapıldığı gündü. TBMM Başkanı Kalemli, ‘‘256 ret, 281 kabul'' diye açıklarken, Baba'nın AP dönemindeki Basın Danışmanı Türker Sanal kulağıma eğildi:

‘‘Sen hiç Baba'nın dizini dövdüğünü gördün mü?''

Çok anlamlıydı.

Daha neler görüp yaşayacağız acaba? Baba'nın partiden resimleri indirildi. Isparta indirmedi. Baba'ya demokrasi dersi veren acemiler türedi. Erbakan, eski sözlerini arşivden okurken, kıkır kıkır gülenleri seyretti bu millet. Baba yutkunuyordu. Ama konuşmuyordu. Bunca hakarete sabırtaşı dayanmazdı. Fakat, Baba susuyordu:

‘‘Anayasa'da yer alan kurallar işliyor, demokrasi çalışıyor.''

Baba, yarın Isparta'da olacak. Havaalanını açtıktan sonra Isparta Meydanı'nda halka hitap edecek. Kız farkında değil. Ama O şimdi Devlet Başkanı ve Cumhurbaşkanı olarak Vilayeti ziyaret edecek. Halı Sarayı'nda halkıyla yemek yiyecek. Belediye'ye girecek, adını taşıyan üniversitedeki etkinlikleri izleyecek. Önce Botanik Parkı'nı, sonra bir fabrikayı hizmete açacak. Ertesi gün köyüne gidecek. Keçiborlu ve Uluborlu'da açılışlar yapacak. Felakete uğrayan Senirkent'e yine uğrayacak. Okul açacak. Tam dört gün basmadık yer bırakmayacak.

Isparta eskiden AP'nin kalesiydi. Son dönemde ise DYP'nin kalesi oldu. Buradaki Belediye Başkanları'nın çoğu DYP'li. Baba için DYP'ye girdiler. Resimleri indirildikten sonra ilk kez bir araya gelecekler. Acaba ne gibi şikâyetleri olacak? Aylardır, 'kan tükürüp kızılcık şerbeti içtik' dediler. Şimdi, ‘‘Biz bu kıza dayanamıyoruz baba'' derlerse, Baba ne cevap verecek? Diyeceği belli aslında:

‘‘Ben doğrusunu yaptım.''

O hiç dizini dövmedi, kızını mı sevecek? Heyeti de çok kalabalık. Ama bir bakanın özelliği var. Turizm Bakanı İbrahim Gürdal Ispartalı:

‘‘O kız üvey evlat, ihaneti normal. Baba'nın hakiki evlatları biziz.''

Gürdal, yasaklı dönemde Zincirbozan-Isparta arasında mekik dokuyordu. Şimdi siyaset hocasıyla Isparta'ya gidecek. Hem de bakan olarak. Gürdal'ı geçen hafta Fethullah Gülen'in kurdurduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı yöneticileri ziyaret etti. Gülen'den imzalı bir mektup getirdiler:

‘‘Hocaefendi ABD'de, rahatsız. Bunalımı birlikte aşacağımızı söyledi.''

Gülen, 8 yıllık kesintisiz eğitime karşı değil. Erbakan gibi, ‘‘Benden olmayan İslam olamaz'' demiyor. İşte mektubundan bölümler:

‘‘Siyasi çıkmaza girdiğimiz şu dönemde, ülke meselelerimizin, bizzat Başbakanımızın buyurduğu üzere Meclis çatısı altında çözümü, siyasi hayatımız ve demokrasinin rayına oturması, huzur ve güven ortamının tesisi için kurulmuş bulunan 55. Hükümet'te görev almanızı tebrik ediyorum (...) Çok kritik bir zamanda ve zor şartlar altında üstlendiğiniz bu önemli görevde kabine arkadaşlarınıza ve size başarı dileklerimi arzederim efendim.''

Isparta ilginç olacak, bekleyin.

Yazarın Tüm Yazıları