’Baba bizi kurtar!’

YAZ sıcakları bugünlerde bezdiriyor. Sıcaktan buharlaşmaya başlayan beyinlerimiz doğru dürüst düşünemiyor. Hepimiz halsiziz. Ayrıca; yaş ilerledikçe, tıpkı eskiyen bir otomobil gibi, insanın tüm vücut mekanizması, bu arada beyni de daha beter teklemeye başlıyor.

Bunun bilincinde olan olgun yaşlılar tedbirlerini alıyorlar ama bazıları içine düştükleri durumu bir türlü kabul etmek istemiyorlar.

Yaz bazı ihtiyarları daha da fazla bozuyor!

Bu bozulmanın siyasette ilk izdüşümünü seçim sonrası CHP’nin İhtiyarlar Heyeti’nde yaşadık. Deniz Baykal ve Politbüro üyeleri "Biz memlekete lazımız!" dediler. Millet onlara "Gidin!" dememiş ki.

Demek ki; yaş ilerledikçe pişkinliğin üst limiti de yükseliyor!

* * *

Yazdan etkilenen ihtiyarlar sadece merkez-solda değil, merkez-sağda da varlar. Dün Hürriyet’te okuduğum bir haber ("DP için çağrı: Kurtar Bizi Baba") beni önce güldürdü, sonra da acı acı düşündürdü. Gönlü merkez sağda olan bir liberal-demokrat olarak haber, gerçekleşme ihtimali çok küçük olsa da, beni ürküttü.

Haberde deniyor ki:

"...Ankara’da bugün toplanacak (DP) Genel İdare Kurulu, partiyi kongreye götürecek Başkanvekili’ni seçmek için tarih belirleyecek. Toplantıda Genel Başkanvekili olması beklenen, Genel Başkan yardımcılarından Orhan Keçeli, ’duayenleri’, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i DP’nin başına davet edecek. Keçeli, ’Benim gönlümdeki Demirel’in bir kez daha sağ seçmen için fedakárlık yapması ve DP’nin başına geçmesi... Bu, sadece DP’nin değil Türk demokrasisi için, merkez sağ için şart’, dedi... Keçeli, uzun süredir siyasetin içinde bulunan, Demirel döneminin ağır topları Hüsamettin Cindoruk, Ali Naili Erdem, İsmet Sezgin, Necmettin Cevheri gibi isimlerin fikrini de alacaklarını söyledi..."

Devamlı başarısız olma istikrarı içinde siyaset yapan Orhan Keçeli bir diğer İhtiyarlar Heyeti kuruyor ve memlekete hizmete soyunuyor!

Düşünün: 2012 yılında bir sonraki yapılacak genel seçimlerde nüfusun %50’sinin 35 yaşın altında bir seçmen kitlesi oy kullanacak ve onlara o tarihlerde yaşı 75 olacak Deniz Baykal ile yaşı 88 olacak Süleyman Demirel umut dağıtacak!

Belki de Süleyman Demirel: "Ben sadece partiyi toplarım, partinin başına genç ve dinamik bir lider lazım. Orhan, merkez-sağı seçime sen götürmelisin!" de diyebilir.

* * *

Bu habere beyni değme gençten daha hızlı çalışan Süleyman Demirel muhakkak benden çok gülmüştür.

Haberin alıntı yaptığım bölümünde yer alan diğer isimler de, eminim ki Orhan Keçeli’ye kendilerinin köşede duracağı öneriler getireceklerdir.

Ama, yenilgiye doymayan bazı pehlivanların hayattan hiç ders almadıkları da ortadadır.

* * *

İki kesimdeki İhtiyarlar Heyeti AKP’nin genç liderler ve genç kadrolar üzerinde yükseldiklerinin farkında değiller mi? AKP’nin propaganda döneminde tüm muhalif partilerden fazla miting yaptığını bilmiyorlar mı?

Seçim döneminde Anadolu’yu dolaşan bazı meslektaşlarla konuştum. Hepsi, AKP’nin genç ve dinamik adaylarına vurgu yapıyorlardı.

* * *

"Kullanılmış malzemeden yeni bina olmaz!"

Merkez-sağın pırıl pırıl gençlerini göreve davet ediyorum:

Artık ortaya çıkın!
Yazarın Tüm Yazıları