Azmin ve umudun sesi oldu

Güncelleme Tarihi:

Azmin ve umudun sesi oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2017 10:18

Doğuştan işitme engelli 7 yaşındaki Edip Ilgaz Uslu, Hacettepe’de geçirdiği çok sayıda ameliyetın ardından duymaya başladı. Edip'in annesi Nuray Uslu, özel ilgiye ihtiyacı olan çocuk sahibi anne-babalara, “Onları kaderine terk etmeyin” çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Uslu ailesi, oğulları Edip'in 8 aylıkken duyamadığını fark ederek tedavi için Zonguldak’tan Ankara'ya geldi. Doğuştan işitme kaybı ve kulağında çok ağır yapısal bozukluklar olan Edip, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çeşitli ameliyatlar geçirdi. 7 yaşına gelen Edip tedavinin ardından artık duymaya başladı. Edip'in ilk ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Levent Sennaroğlu, "Edip uzun yıllardan beri takip ettiğimiz hastamız. Doğuştan işitme kaybı ve kulağında ağır yapısal bozukluklar vardı. Duyabilmesi için birçok ameliyat gerçekleştirdik Ancak işe ameliyatla iş bitmiyor, sonrasında uzun bir program ve eğitim dönemi var. İyi bir eğitim alınırsa bu ameliyat başarıya ulaşıyor” dedi. Edip'in takibini üstlenen Doktor Furkan Özer, "Eğitime tekrar Hacettepe Üniversitesi Odyoloji Bölümü’nde devam ediyoruz. Bu eğitimi yapabilmek için ailesi Zonguldak'tan Ankara'ya taşınmak zorunda kaldı. Annesi, sırf Edip'in eğitimine Ankara'da doğru bir şekilde devam edilebilmesi için babasından ayrı kaldı" diye konuştu.

Haberin Devamı

KADERİNE TERK ETMEYİN

Edip'in annesi Nuray Uslu, "Edip 8 aylıkken babası duymadığını söyledi. Başta inanamadık. 'Fark etmedin mi herhangi bir gürültüde, seste tepki vermiyor' dedi. Hacettepe Hastanesi’ne başvurduk ve iki kulağının ra duymadığını öğrendik. Ardından tedavi süreci başladı. Duyamadığı için konuşamayacağı ve bana bir kez bile ‘anne’ diyemeyeceğini düşünmek, gerçekten çok zordu. Ameliyatların ardından eğitim sürecini tamamlayabilmek için Ankara'ya yerleştik. Büyük bir mücadele sonrası kendimize yetecek kadar bir ev kiraladık. Eşimden 4 yıldır ayrı bir şekilde 2 çocuğumla bir mücadele veriyorum. İnşallah Edip de yaşıtları gibi duyabilecek konuşabilecek. Hacettepe, Edip’i bağrına bastı. Ankara’da hiç akrabam yok ama hastanedeki herkes ailemiz oldu. Özel bir çocuğun anne babasıyız. Buradan, özel ilgiye ihtiyacı olan çocuklara sahip olan anne babalara sesleniyorum, lütfen çocuklarınızı kaderlerine terk etmeyin."

BAKMADAN GEÇME!