Azmin başarısı

Güncelleme Tarihi:

Azmin başarısı
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 03, 2007 00:00

Her iki kolunu da küçük yaşta geçirdiği bir kazada kaybeden genç ressam Ayşe Işık, ayaklarını kullanarak yaptığı resimlerde harikalar yaratıyor

Ressam Ayşe Işık, meslektaşlarından oldukça farklı bir profil çiziyor. Çünkü o eserlerini elleri ile değil ayakları ile hayata geçiriyor. Azmin ve hayata bağlanmanın güzel bir örneği olan Işık, her iki kolunu da henüz beş yaşındayken buğday biçme makinesine kaptırmış. Tarlada gerçekleşen bu facia onu hayata küstürmek yerine daha da bağlanmasını sağlamış ve iç dünyasını ayaklarını kullanarak tuvale aktarmayı tercih etmiş.
Her iki kolunun da olmamasına rağmen liseyi bitiren Ayşe Işık, beş yıl önce ailesi ile birlikte kazanın gerçekleştiği Adıyaman'dan İstanbul'a taşınmış. Çocukluğundan beri hayali olan resim yapma tutkusu 3 yıl önce karşısına çıkan bir resim hocası sayesinde gerçekleşmiş ve o günden bu yana tuvalin başından ayrılmıyor.

Haberin Devamı

Azmin başarısı
Â
Azmin başarısı

Genç ressamın en büyük destekçisi ünlü müzik yapımcısı Şahin Özer olmuş. Özer, Işık'ın resim yapabilmesi için bütün imkanlarını seferber etmiş. Işık, son olarak Beylikdüzü Da Silva Alışveriş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi İlhanlı tarafından kendisine tahsis edilen mekanda, açılış kurdelesi İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu tarafından kesilen "Ayak İzleri" adlı resim sergisini açtı. En büyük hayalinin gerçekleştiğini belirten Ayşe Işık, "Bu aldığım en güzel hediye. Nihayet bana ait bir yerim var. Henüz yirmibir yaşındayım ve beşinci kişisel sergimi açtım. Hedefim çok iyi bir ressam olmak" diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!