Aziziye'de Karakucak heyecanı esti

Güncelleme Tarihi:

Aziziyede Karakucak heyecanı esti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2017 15:48

Aziziye'de Karakucak heyecanı esti

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- Merkez Aziziye Belediyesi tarafından düzenlenen ve kıran kırana geçen karakucak güreşleri, sona erdi. Karakucak güreşlerinde Fatih Yaşarlı başpehlivan oldu.
    Aziziye Belediyesi’nin 2. Ilıca Çermik Festivali etkinlikleri kapsamında Ilıca Orhan Tavlı Stadında düzenlenen Karakucak güreşleri nefes kesti. Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye'nin değişik yörelerinden gelen 400 güreşçinin katıldığı festivali  AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve güreş severler izledi. 
    Güreşlerin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, belediyelerin altyapı, üst yapı ve imar planlama hizmetlerinin yanısıra sosyal, sanatsal ve sportif faaliyetlere de önem vermek zorunda olduklarını hatırlattı. Belediyelerin hizmet ettikleri yöre halkına kültürel faaliyet sunmakla da mükellef olduğuna işaret eden Mehmet Sekmen, Çermik Festivalinin anlamlı bir program olduğunu belirtti. 
Aziziye’nin her geçen gün gelişen, değişen ve modern bir görünüme kavuşan bir ilçe olduğuna işaret eden Başkan Sekmen, bu ilçenin gelişiminde belediye başkanından, meclis üyesine ve muhtara varıncaya kadar herkesin pay sahibi olduğunu, büyükşehir belediyesi olarak da ilçedeki bu gelişime ve değişime katkı sunduklarını vurguladı.
    Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan da, üç güren süren coşkulu bir festival gerçekleştirdiklerine işaret etti. Erzurum denince akla, kış sporları, kayak ve kış turizminin geldiğini, bundan böyle termal ve sağlık turizm konusunda da iddialı olduklarını belirtti. Yatırımcıları davet eden Başkan Orhan, termal turizmle ilgili yatırım yapacak her müteşebbise kapılarının açık olduğunu ve belediye olarak her zaman yanlarından olduklarını belirtti. Başkan Orhan, festivale katkılarından dolayı ve ilçeye hizmetlerinden ötürü Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür ederek tamamladı. 
    Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir yaptığı konuşmada başarılı organizasyondan dolayı Başkan Orhan’ı kutladı. Festivalin ve güreşlerin geleneksel hale gelerek sonsuza kadar sürmesi dileğinde bulunan Aydemir, “Aziziye'de şuna tanık olduk. Ne kadar çok güreş severimiz varmış. Neden, çünkü köklerine bağlı bir milletiz. Tarihi değerlerimize her şeyin üstünde kıymet veriyoruz. Bunu bir kez daha gösterdik. Buna vesile olan, sporcularımıza, belediyemize ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
    Oldukça çekişmeli geçen müsabakalarda Fatih Yaşarlı başpehlivan olurken, büyükler kategorisinde 60 kiloda Ruslan Kasimov, 65 kiloda Halit Fırıncı, 70 kiloda Bülent Deveci, 75 kiloda Muhammed Demir, 80 kiloda Ali Öztürk, 85 kiloda Kadir Özmen, 90 kiloda ise Ahmet Bilici birincilik elde etti. Yıldızlar kategorisinde 30 kiloda Serhat Töre, 35 kiloda Abdulkadir İşsever, 40 kiloda Kadem Öztürk, 45 kiloda Emirhan Kılıç, 50 kiloda Hafızcan Hasdemir, 55 kiloda Tahsin Çetin, 60 kiloda Faruk Kırtepe, 65 kiloda Kürşat Göl, 70 kiloda Murat Yavuç birinci oldu.

 
FOTOĞRAFLI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!