Aziziye Belediye Meclisi’nden Vefa Örneği…

Güncelleme Tarihi:

Aziziye Belediye Meclisi’nden Vefa Örneği…
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2015 13:57

AZİZİYE BELEDİYESİNDE VEFA ÖRNEĞİ

Aziziye Belediye Meclisi ilçede yeni yapılan üç parka verdiği isimlerle takdir topladı. Parklara, Hakkari-Yüksekova-Şemdinli’de meydana gelen hain terör saldırısında şehit edilen Uzman Onbaşı Yunus Arda, İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndeki makamında uğradığı terör saldırısında şehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz ile Erzurum’un manevi dinamiklerinden olan ve geçtiğimiz Şubat ayında kaybettiğimiz eski Müftü Yunus Kaya hocaefendinin isimleri verildi.
ÜÇ PARKA, ÜÇ ÖRNEK İSİM…
Aziziye Belediye Meclisi Kasım ayı olağan meclis toplantısında vefa örneği sergileyerek, anlamlı bir kararın altına imza attı. İlçenin Ilıca Mahallesi’nde yeni yapılan parka şehit Uzman Onbaşı Yunus Arda, Dadaşkent 200 Evler Bölgesi’nde yeni yapılan parka merhum Müftü Yunus Kaya hocaefendi ve yine Dadaşkent Selçuklu Mahallesi Önder Evler Bölgesi’nde yapılan parka da Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz ismi verildi.
Meclisi oluşturan AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin tamamının oyuyla verilen isimlerle şehitlere ve şehrin manevi dinamiklerine karşı büyük bir vefa örneği sergilendi. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, park isimlerinin verilmesinde gösterdikleri hassasiyetten dolayı tüm meclis üyelerine teşekkür etti.
BAŞKAN ORHAN: VEFA BORCUMUZU ÖDÜYORUZ
İlçede yeni yapılan üç parka belediye meclisinin kararıyla isim verdiklerinin altını çizen Başkan Orhan, “Ilıca’da yeni yaptığımız Ömer Nasuhi Bilmen Camii önündeki parka bir süre önce Hakkari Yüksekova’da şehit olan Uzman Onbaşı Yunus Arda kardeşimizin ismini, Dadaşkent 200 Evler Bölgesi’nde yeni yaptığımız parka Erzurum ulemasından merhum Müftü Yunus Kaya hocamızın ve Dadaşkent Selçuklu Mahallesi Önder Evler bölgesindeki parkımıza da makamında uğradığı terör saldırısında şehit olarak tüm ülkemizi derinden yaralayan şehit savcı Mehmet Selim Kiraz’ın ismini vermeyi uygun gördük. Belediye meclisimiz bu kararıyla vefa örneği sergilemiştir. Ülkemiz için, milletimiz için canını feda eden şehitlerimizin ve şehrimizin manevi mimarlarının ismini yaşatarak onlara olan saygısını ve vefasını göstermiştir. Meclis üyelerimizi bu örnek davranışlarından ve kararlarından dolayı tebrik ediyorum. Kararın şehrimiz ve ilçemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
ŞEHİT UZMAN ONBAŞI YUNUS ARDA
1990 Ilıca doğumlu olan Şehit Uzman Onbaşı Yunus Arda, 29 Eylül 2015 tarihinde görev yaptığı Hakkari-Yüksekova-Şemdinli’de terör örgütünün hain saldırısı sonucu şehit olmuştu.
MERHUM MÜFTÜ YUNUS KAYA HOCA EFENDİ
1927 Tortum doğumlu olan merhum Müftü Yunus Kaya Hocaefendi, Erzurum, Uşak ve Çanakkale illerinde müftülük yaptı. Erzurum ulemasından olan Yunus Kaya Hoca, geçtiğimiz şubat ayında vefat etmiş, Tortum Serdarlı’da toprağa verilmişti.
ŞEHİT SAVCI MEHMET SELİM KİRAZ
1969 Siirt doğumlu olan şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz, İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndeki makamında uğradığı terör saldırısında şehit edilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!