Aziz Yıldırım: O parayı alamazsak havuz bozulur

Güncelleme Tarihi:

Aziz Yıldırım: O parayı alamazsak havuz bozulur
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2015 17:14

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yönetici arkadaşlarıyla birlikte Kapalıçarşı'ya yaptığı ziyarette gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

"HAVUZ YÜZÜNDEN UĞRADIĞIMIZ ZARARI BİRİLERİ ÖDEMEK ZORUNDA"
"Fenerbahçe bugün havuzdan 35 milyon dolar alıyor. Ancak havuzda olmasa... 2010 yılında bize 125 milyon dolar verdiler. Bugün de en azından 125-150 milyon dolardır. Arada en azından 80 milyon dolar fark var. Bu 80 milyon doları Fenerbahçe'ye ya TFF öder ya devlet öder. Ödemezse havuz bozulur. Mali kriter tutmaz. Hem vergi alacaksın hem her türlü operasyonu yapacaksın. Ben kulüp olarak kanuni olarak bütün şeyleri yerine getireceğim. Sen benim havuz hakkımı gasp edeceksin! Artık öyle oluyor. Ben o hakkımdan faydalanamadığım için bankadan borç alacağım veya vergimi ödeyemeyecek duruma düşeceğim. Beni serbest bırakacaksın, ben istediğim yere televizyon hakkımı satacağım. Oradan gelen gelirle de mali kriteri tamamlayacağım, düzelteceğim. Havuzdan biz çıkalım, gidelim istediğimiz yerle anlaşma yapalım."

Haberin Devamı


"STAT GELİRİMİZ YÜZDE 50 AZALDI"
"Geçen sene 40 milyona yakın stat geliri vardı, bu sene yok. 32 bin kombine vardı, bu sene 20 bin kombinem var. Yüzde 50 azalma var. 'Nedeni Passolig' diyorlar. O zaman bu kaçan rakam kadar parayı bana bir yer verece. Passolig'den dolayı da zarar varsa benim kayıplarımı karşılasınlar. Vergimizi ödüyoruz, sigorta ödüyoruz ama bankadan alıp ödüyoruz, kulübü borçlandırıyoruz. Yayını serbest bırak, bankaya gidip para almayayım, kulübü de iyi idare edeyim. Mali kriterlere uyalım da önümü kesmişsin! UEFA'dan da paramı alamıyorum. Federasyona 3 gün önce telefon ettik de 3,6 milyon lira para gönderdiler. Çok şey olduğu zaman Digitürk para ödemiyor diyor. Doğru yanlış bilemiyorum."

Haberin Devamı

"MALİ KRİTER AÇIKLAMASI YAPANLAR FUTBOLUN İÇİNDEN DEĞİL GİBİ..."
"Türkiye Futbol Federasyonu'nun mali kriterler konusunda yaptığı açıklamaları takip ediyorum. Bu açıklamayı yapan insanlar bana sanki futbolun içinde değil gibi geldi. Mali kriterleri yapabilmek için TFF'nin bütün kulüplerin alacaklarını, kulüplerin ödeme planınına göre ödemesi lazım."

"UEFA'DAN PARAMI ALAMIYORUM"
"Kulüplerin UEFA'ya hep borcu yok, alacağı da var... UEFA'dan 1,5 yıldır Şampiyonlar Ligi'ne katılımdan dolayı alacağımız olan 2 milyon 100 bin Euro'yu alamadık, alamıyoruz. UEFA bize ceza veremez. UEFA önce benim paramı ödeyecek. Roberto Carlos giderken 'ben 1 milyon dolar Fenerbahçe'ye para ödeyeceğim, bunun karşılığında bonservisimi alıp gideceğim' diyor. UEFA bizim lehimize karar veriyor, sonra kararı durduruyor. Hiçbir işlem yapmıyor, bekliyor. Benim UEFA'dan alacaklarım var. Önce UEFA kriterlere uyacak. Herkes UEFA kuralı, TFF kuralı diyor. Kural yok kardeşim, kuralı olabilmesi için önce bunların kulüplerin alacağını ödemesi lazım.

Haberin Devamı

"TRİBÜNLER TABİİ Kİ BOŞ KALIR"
Taraftarların tribüne neden gelmediğinin incelenmesi gerekiyor. Tribünde 'uyuşturucu kullanılıyor, kötü tezahürat var, hanımlarımızın, çocuklarımızın yanında küfür ediliyor. Onun için gelmiyoruz' diyor. Bir kısmı 'passolig'den' diyor. Neden insanlar statlardan kaçıyor, bunları incelemek lazım" şeklinde konuştu."

"İLK YARIYI BİTİRMEMİZ NORMAL"
"İlk yarıyı lider bitirmemiz normal. Eskişehirspor ve Akhisar Belediyespor maçlarında beklemediğimiz puanlar kaybettik. Beşiktaş maçı 3 neticeliydi, orada da yendik. En azından 4-5 puan daha fazla alabilirdik. İkinci yarı belli olmaz."

"FORVET OYUNCUSU BAKIYORUZ"
"Forvet oyuncusu bakıyoruz ama illa transfer yapacağız diye bir şey yok. İsmail Kartal, 'Sow'un durumundan dolayı olabilir' dedi. Kendisi de bakıyor."

Haberin Devamı

"EMENIKE'YE TEKLİF YOK, BİR YERE GİTMİYOR"
Emenike'nin menajerini aradım 'Herhangi bir şey var mı?' dedim. İngiltere'den bir tane menajerlik firması aramış bunları, 'satmak istiyorsanız şey yapalım' demişler. Onlar 'hayır' demiş. Tottenham mıdır nedir onu söylemişler. Öyle bir şey yok, oyuncumuz bizde devam edecek. Emenike burada, bir yere gitmiyor, gidemez."

"DIEGO'YA ZAMAN LAZIM"
"Her transfer hemen verimli olacak diye bir şey yok. Onun için zaman lazım. Nobre gelmişti hemen uyum sağladı. Diego belli bir zaman istiyor. İkinci devre bize faydalı olacak. Eksik yerimiz orasıydı bir tek oraya transfer yaptık. Yine aynı şeyi yapacağız. Transfer yaparsak bir tane yaparız, lazım olan yere."

Haberin Devamı

"ERKAN ZENGİN İÇİN BEKLEMEDEYİZ"
Erkan Zengin için Eskişehirspor'a teklifimizi ilettik. Bize geldiler, bu bedelle serbest kalabileceğini ifade ettiler. Mahmut Uslu da kulüp başkanlarını aradı. O da 'düşünmemiz lazım' dedi. Biz de başka teklif yapmadık. Bugün için durum bu" dedi."

"17 YILDIR KİME JÜBİLE YAPMIŞIM Kİ, ALEX'E YAPACAĞIM!"
(Bir gazetecinin, "Alex'e jübile yapma konusunda bir yumuşama olduğu konuşuluyor, doğru mu?" sorusu üzerine) 1998 yılında başkan oldum, o günden bugüne hiçbir oyuncuya jübile yaptım mı? Yok. Benim jübileyle ilgili düşüncem başka. 17 senedir hiçbir kimseye jübile yapmamışım."

"RAHAT OLUN, BEN ÇOĞUNUZU GÖNDERİRİM!"
Başkan Aziz Yıldırım, "Hedef 1 Milyon Üye" projesinin iyi gittiğini belirterek, "Ligdeki bütün kulüplerin de üyelerini artırarak, hem ekonomik anlamda belli bir noktaya getirmesi hem kulübe sahip olma çizgisine gelmeleri lazım. Aksi halde kulüpler bugünkü durumdan daha zor durumda olacaklar" diye konuştu.

Zaman zaman espriler yapan ve neşeli olduğu gözlenen Aziz Yıldırım, "Başkanım yoruldunuz mu?" sorusu üzerine, "Hayır yorulmadım, daha aktif ayaktayım. Rahat olun, ben çoğunuzu gönderirim" dedi.

Aziz Yıldırım, genç oyuncularla çıktıkları maçlarda yenildikleri zaman eleştirildiklerini anlatarak, "Genç oyuncuları 'oynatalım, kazanalım' diyorum. Ancak genç oyuncular sahaya çıktıkları zaman Fenerbahçe'de oynayacak görüntü vermiyor. O zaman oyuncular da antrenör de rahatsız oluyor. O genç oyuncular çıkıp, çok gol yediğinde eleştiriler başlıyor. Gençlerin bu şekilde kazanılma şansı yok" şeklinde konuştu.

Aziz Yıldırım: O parayı alamazsak havuz bozulur
KAPALIÇARŞI'DAN ERKAN ZENGİN AÇIKLAMASI

Aziz Yıldırım, gazetecilerin diğer sorularını şöyle yanıtladı:

- Emenike ve Diego gidecek mi?
Öyle bir şey yok. Emenike’ye teklif de yok. Biz satmak istemiyoruz.

Hangi gazeteleri okuyorsunuz?
- Ben evime iki gazete alıyorum; sadece Hürriyet ve Sözcü.

- İlk yarıyı tahmin ettiğiniz gibi lider bitirdiniz. Transfer yapacak mısınız?
Transfer olabilir. Kesin alacağız diye bir şey yok ama bir santrafor bakıyoruz.

- Takım bu performansıyla şampiyon olabilir mi?
Bazı umulmayan puanlar kaybettik. Aslında en az 4 puan daha önde olurduk. Eskişehir ve Akhisar maçlarında hesapta olmayan puanlar kaybettik. Beşikta maçı 3 ihtimalliydi. Onu kazanıp aradaki farkı biraz kapattık. İsmail Kartal’ın ilk yarı performansından memnunum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!