Aziz Yıldırım: Atın beni dışarı

Güncelleme Tarihi:

Aziz Yıldırım: Atın beni dışarı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2012 00:47

Şike davasına F.Bahçe Başkanı’nın sözleri bomba gibi düştü.Mahkeme başkanına: Devlete güvenim yok. Beni dışarı atarsanız iyi olur.Sadri Şener’e: 92 milyon liralık ihale verdim.Konuşursam mahkeme biter.

Haberin Devamı

FUTBOLDA şike iddiaları üzerine aralarında F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 4’ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 20. duruşması dün görüldü. Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Yusuf Turanlı getirildi. Sadri Şener, Nevzat Şakar, Tayfur Havutçu, Şekip Mosturoğlu, Serdal Adalı’nın da aralarında bulunduğu tutuksuz sanıklar da duruşmada hazır bulundu. Savcının esas hakkındaki mütalaası üzerine sanıklar ve avukatları savunmalarını yaptı. Duruşmaya bugün devam edilecek.
Aziz Yıldırım’ın, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci ile tartışması, “gemileri yaktığı” yorumlarına yol açtı.

TRABZON’UN AVUKATINA: Sana hesap verecek değilim

Trabzonspor avukatı Nusret Yılmaz’ın, çapraz sorgusu yapılan Aziz Yıldırım’a yönelik, “Ekşioğlu niçin 250 bin dolar aldı kulüpten? Bu konu ile ilgili çelişkili cevaplar var” demesi F.Bahçe Başkanı’nın sert çıkışına yol açtı. Yıldırım, “Benimle ilgili soruları sor. Ben bu paraların hesabını verdim. Size bu paranın hesabını verecek değilim” dedi. Avukat Yılmaz, “Bana değil mahkemeye veriyorsunuz” demesi üzerine mahkeme başkanı araya girdi. Ekinci, Aziz Yıldırım’a, “Aziz bey karışmayın. Soruyu sorar, gerekirse biz müdahale ederiz. Haddini bil. Sorulara cevap vermek istemiyorsan verme” diye tepki gösterdi. Yıldırım da, “Ben haddimi biliyorum başkan” dedi.

Haberin Devamı

HAKİM DE SİNİRLENDİ: Ben başkanım, sen sanıksın

Avukat Yılmaz’ın, “Maça hakem tayin ettirdiği” sözlerine Yıldırım yine tepki gösterdi ve “O tapenin tamamını oku” dedi. Avukatın sözlerine devam etmesi üzerine Yıldırım, “Tapeyi iyi oku” diye sesini yükseltti. Burada yine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci devreye girdi ve “Bir dakika Aziz Bey. Ben burada başkanım, sen sanıksın” diye konuştu. Yılmaz, bu kez “F.Bahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne alınmamasında Lütfi Arıboğan’ın payı olduğunu söylediniz” dedi.
Yıldırım ise , “Ben değil kamuoyu söyledi” şeklinde konuştu. Mahkeme Başkanı da, “Bunun ne ilgisi var” dedi. Bu sırada Fenerbahçeli izleyiciler “Yeter be” diye tepki gösterdi. Mahkeme Başkanı da, salona dönerek, “Ne oluyor orada” diye bağırdı.

Haberin Devamı

İHALEYİ DE AÇIKLADI: Senin başkanına yardım ettim

SORULARINI sürdüren Yılmaz’ın “Doğan Ercan, Fenerbahçe tarafından görevlendirildi mi?” sorusu üzerine Yıldırım, “G.Birliği-F.Bahçe maçında Trabzonspor’un teşvik primi gönderdiğine yönelik duyum üzerine konuyu araştırması için görev verdik. Ne varsa sorumlusu benim” dedi. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, sert konuşan Yıldırım’a “Bak seni atacağım dışarı” dedi. Yıldırım da, “Valla giderim” diye yanıt verdi. Başkan Ekinci, “Böyle devam edemezsiniz. Hakaret edemezsiniz. Birbirinize saygılı sorun’ demesi üzerine, Yıldırım, “Cevap vermiyorum o zaman” diye konuştu.
Yılmaz’ın, “Manisa’ya gönderdiğiniz parayı maçtan 12 saat geçmeden niye istediniz?” sorusuna Yıldırım, “Sen dosyayı iyi okumamışsınız. Ben, Tamer’e, ‘Parayı iade edeceklerdi. 3 ay sonra. Ne kadar oldu’ dedim. O da ‘2 ay oldu’ dedi. Ben de ana parayı istedim. Bunların hepsinin kaydı var. Ben senin başkanına 92 milyonluk ihaleyi verdim” diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

SAVCIYA: Bazı tapeleri hasıraltı etmiş

SAVUNMASINDA savcılığa yönelik eleştirilerde de bulunan Aziz Yıldırım, “İddianameyi hazırlayan savcı bazı tapeleri hasır altı etmiş. Burada sadece Fenerbahçe yargılanmıyor. Bütün tapeler hasıraltı olmadan gelecekti” dedi. Bu sözlere mahkeme başkanı Mehmet Ekinci’nin, “Bütün tapeler var” diye yanıt vermesi üzerine Yıldırım ,”Bütün tapeler yok” diye konuştu. Mahkeme Başkanı da “İddianameler uzun diyorsunuz sonra. Klasörde var tapeler. O da savcı beyin takdiri” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor avukatı Yılmaz’ın, “Emenike’nin transferi nasıl oldu?” sorusu üzerine Yıldırım olay transferi de anlattı. F.Bahçe Başkanı, “Ocak-şubat aylarında kardeşim ve Göksel Gümüşdağ Karabük ile görüştü. Ben de maça gittiğimde konuştum. Zamana bıraktık. Kulüpten izin istedik ve Emenike ile de konuştuk. 9-10 milyon civarında başkan ile pazarlık yaptık. 9’a anlaştık. Savcı beyin işine gelmediği için tapelere koymamıştır” dedi.

Haberin Devamı

‘Tanık mı olmak istersin, sanık mı?’

TRABZONSPOR avukatı Nusret Yılmaz’ın bir sorusunda F.Bahçe eski yöneticisi Murat Özaydınlı’nın ismini geçirmesi üzerine, salonda izleyici olarak yer alan Özaydınlı söz almak istedi. Mahkeme Başkanı, Özaydınlı’ya “Sen konuşamazsın izleyicisin” dedi. Özaydınlı ise, “Adım geçiyor ben konuşurum” diye itiraz etti. Mahkeme Başkanı’nın gülümseyerek, “Tanık mı sanık mı, ne olmak istiyorsun?” sözleri üzerine Özaydınlı, “Hepsini olurum ben” diye konuştu.

‘Devlet suça teşvik ediyor’

AZİZ Yıldırım, ifadesinde telefon dinlemelerindeki uygulamayı da eleştirdi ve “Türkiye’de herkesin telefonu dinleniyor. Biz de telefon dinlenmesin diye (başkasının üzerine kayıtlı hat) aldık. Devlet her şeyi dinliyor. Devlet suça teşvik ediyor. Biz devlete güvenin insandık. Bu süreçten sonra güvenmiyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

BAŞKAN YILDIRIM’IN MAHKEMEDEKİ VÜCUT DiLi

1-Görünüşü
Bu kez füme takım elbise ve beyaz gömlek giymişti. Özellikle yüzünde daha yorgun ve bıkkın bir ifade vardı.

2-Farkı ne?
Aziz Yıldırım’ın avukatları, Balyoz ve Ergenekon gibi uzun süre tutukluluk hali yaşanan davalarda sanıkların çok daha yorgun ve silik olduğunu çok fazla konuşmadıklarını Yıldırım’ın vücut dilinin aksine o davalardaki sanıklar gibi bıkkın olmadığını ifade etti.

3-Sesi kısıktı
Aziz Yıldırım, yorgun ve sesi kısıktı. 1 yıllık sürecin kendisini yıprattığı çok net bir biçimde gözleniyordu.

4-Sinirliydi
Önceki davalarda biraz daha sakindi. Zaman zaman sinirli bir gülümseyle baktı. Bu artık sinirlerine hakim olmakta güçlük çektiğinin göstergesiydi. Özellikle daha önce sorulan sorulara tepki gösterdi ve “Ben 1 yıldır hapisteyim. Aynı sorulardan yoruldum.” dedi.

5-Yoruldu
Çarpraz sorguya ayakta başladı. Ancak zaman ilerledikçe mahkeme başkanından izin aldı ve yerine oturdu.

6-‘Haddini bil’ tartışması
Mehmet Ekinci, “Seni mahkemeden atarım” dediğinde, “Atın, benim için daha iyi olur” diye yanıt verdi.  Ekinci, Yıldırım’a “Haddini bil dediğinde de, F.Bahçe Başkanı, “Haddimi bilirim” karşılığını verdi.

7-Geri adım atmadı
Mahkeme başkanı sert uyarılarda bulundu. Ama Aziz Yıldırım o uyarılara rağmen çok fazla geri adım atmadı.

BORDO MAVİLİ KULÜBE: Trabzonspor’u ben büyüttüm  Manisa’da şike yaptılar

“Yayın gelirlerini artırıp, Trabzon’u 4. büyük yaptım” diyen Aziz Yıldırım,  bordo mavilileri Manisaspor maçını şikeyle almakla suçladı

AZİZ Yıldırım, çapraz sorgusu yapılırken, Trabzonsporluları kızdıracak açıklamalarda bulundu. Yıldırım, “3 tane büyük kulüp vardı Türkiye’de. Trabzon’u ben büyüttüm. Yayın gelirlerinden aldıkları payın artmasını sağlayarak 4. büyük yaptım. Herkes başka şeyler konuşuyor ama asıl Manisa-Trabzonspor maçında şike var. Trabzon şike yaptı. Hangi oyuncular Trabzonluydu o maçta? Herkes öncelikle bu konuyu araştırsın.” diye konuştu.

Manisa’da ne olmuştu?

Aziz Yıldırım’ın şike olduğunu iddia ettiği Manisaspor-Trabzonspor maçı, 21 Şubat 2011 tarihinde oynandı. Trabzonspor, deplasmandaki bu karşılaşmanın
ilk yarısını 1-0 geride kapatıp, ikinci yarı attığı gollerle sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Sadri Şener’in avukatı Trabzonluları şoke etti

Trabzonspor başkanı Sadri Şener’in avukatı Ali Çelik, Zeki Mazlum’un teşvik girişiminde bulunurken Trabzonspor Yönetimi’nden bağımsız bir şekilde bunu yaptığını ve tapelerde “Bu eylemleri Trabzon Yönetimi’nden habersiz yapıyorum” dediğini belirtti.
Avukat, “Zeki Mazlum eğer dinlendiğini bilseydi bunları konuşmazdı” dedi. Avukat Ali Çelik’in bu sözleri salondaki Trabzonsporlular’ın tepkisini çekti.
Fenerbahçeliler arasında ise ‘’şike itirafı‘’ olarak algılandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!