Aziz Sancar’ın adı kız yurduna verilecek

Güncelleme Tarihi:

Aziz Sancar’ın adı kız yurduna verilecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2016 11:16

Nevvar Salih İşgören Vakfı’nın, İzmir Balçova’da yapacağı sekiz katlı kız öğrenci yurdu için protokole imzalar Vali Mustafa Toprak’ın da katıldığı törenle atıldı. Yurda, Nobel ödüllü bilim adamı Aziz Sancar’ın adının verilmesi planlanıyor. 

Haberin Devamı

Vali Mustafa Toprak’ın makamında düzenlenen imza törenine Nevvar Salih İşgören Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Şener, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Urgun, Denetim Kurulu Başkanı Ünal Ödemiş, Genel Koordinatör Berna Şahin, DEÜ Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, Rektör Danışmanı Yar. Doç. Dr. Kenan Kırkpınar, Genel Sekreter Abidin Öztürk katıldı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Füzün, "Bu proje tamamlandığında gençlerimizi kendi bağrımızda tutabilme şansı bulacağız. Yurdun bir kısmında buraya doktora için gelen özellikle yabancı konuklarımızı misafir etme şansı yaratılacak. Hatta fırsat kalırsa bizim asistanlarımız da 4 yıllık ihtisasları döneminde buradan faydalanabilecek. Dolayısıyla böyle bir yapı Dokuz Eylül Üniversitesi’ne, oradaki sağlık kampüsüne çok büyük bir hizmet sunacak" dedi.

Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Urgun da, Vali Mustafa Toprak’ın destekleri ile kısa sürede 8 önemli protokol imzaladıklarına dikkat çekerek "Dokuz Eylül Üniversitesi ile son olarak geçtiğimiz günlerde sağlık kampüsü içinde Genom Merkezi’nin tamamlanmasına yönelik çok önemli bir projeye imza atmıştık. Şimdi de bu kampüste eğitim gören öğrencilere yönelik yurt projesi için protokol yapmanın mutluluğu yaşıyoruz" dedi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak ise son 10 günde özellikle DEÜ’ye, Nevvar Salih İşgören Vakı tarafından hayırseverlerin adlarının yaşatılmasına yönelik önemli katkılarda bulunulduğuna dikkat çekerek, "Hayata geçirilecek bu proje Dokuz Eylül Üniversitesi sağlık kampüsüne yakışmıştır. Bu yurtla birlikte oradaki gençlerimiz, bilim insanlarımız inşallah gelecek için hayırlı projeler gelişmesi adına ciddi katkılar sunarlar. Bu vesile ile rahmetli Nevvar ve Salih İşgörenimizi rahmetle, saygıyla anıyorum" dedi.

DEÜ’nün Balçova’daki sağlık kampüsü içinde yapılacak olan 8 katlı yurt binası 4 bin metrekarelik arazı üzerinde 10 bin metrekarelik mimari projeden oluşuyor. Proje tamamlandığında 1+1’lik bölümlerden 170 öğrenci yararlanabilecek. Ayrıca projede doktora öğrencileri, araştırmacılar ve bilim adamlarının konaklayıp çalışabilecekleri 23 süit daire bulunuyor. Yurda, Nobel ödüllü bilim adamı Aziz Sancar’ın adının verilmesi planlanıyor. 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!