Azimli kadınlar tecrübelerini paylaştı

Güncelleme Tarihi:

Azimli kadınlar tecrübelerini paylaştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2018 11:15

Azimli kadınlar tecrübelerini paylaştı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara rol model oluşturacak ve potansiyelleri hakkında farkındalık yaratacak başarılı isimlerin konuşmacı olarak katıldığı ‘Azimli Kadınlar, Güçlü Yarınlar’ Paneli düzenlendi.
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut’un açılış konuşmasını yaptığı panel, 2 oturumda gerçekleşti. Oturumların Moderatörlüğünü Başkent Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zuhal Yeniçeri Kökdemir yaptı. İlk oturumun konuşmacıları ressam Ayşe Işık, Türk Hava Yolları'nda kaptan pilotu Dilek Karabağlı, yardım hemşiresi Mülkiye Okyay oldu. İkinci oturumda ise İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, Baltalı Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Funda Özer Baltalı ve Ejder Kimya Genel Müdürü Pervin Ejder birer konuşma yaptı.
Panelde Kişisel Marka, Kurumsal Stil ve İmaj Yönetimi Danışmanı Rüzgar Mira Okan, 'Ben Kadınım' konulu sonum gerçekleştirdi. Panel 5 yaşında geçirdiği kaza sonrasında kollarını kaybeden ressam Ayşe Işık’ın ayaklarıyla gerçekleştirdiği canlı resim performansı ile sona erdi.
8 Mart’ın tarihi anlamı itibariyle erkeklerin kadınlara bahşettiği, lütfettiği bir gün olmadığını belirten MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, "Emeğiyle, canıyla, kanıyla bu hakkı elde eden, bunun için bedel ödeyen kadınların günüdür. Bilgi çağından ve bilgiyi elde edenlerin yeni dünyanın gücü olacağından bahsediyoruz. Artık erkek dominant bir iş dünyasının, kas gücüne dayanan bir ekonomik yaşamın sona erdiğinden bahsediyoruz. Yeni çağın öncülerinin bugüne kadar yok sayılan gençler ve kadınlar olacağının altını çizerek vurgulamak istiyorum" dedi.
Konuşmacılar, iş hayatına nasıl başladıklarını, karşılaştıkları zorlukları paylaşan panelistler, ardından iş hayatına yeni başlayacak kadınlara tavsiyelerde bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!