Azez nerede yer alıyor? Azez harita konumu olarak Suriye'nin neresinde?

Güncelleme Tarihi:

Azez nerede yer alıyor Azez harita konumu olarak Suriyenin neresinde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2018 14:25

Azez harita üzerinde nerede yer alıyor sorusu, operasyonu yakından takip eden vatandaşların odak noktası oldu. Suriye-Türkiye sınırı içerisinde kritik bir konuma sahip olan Azez, harita üzerinde Afrin'in yanı başında yer alıyor. Zeytin Dalı operasyonu için önemli bir yerde bulunan ve güvenli geçiş alanı sağlanmasına olanak sağlayacak yerlerden birisi olarak biliniyor. Peki, tam olarak Azez neresi? İşte, vatandaşların merakla araştırdığı konuyla ilgili detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Azez neresi sorusu, vatandaşların gündem dolayısıyla merakla yönelttiği sorular arasında yer alıyor. Afrin için başlatılan operasyonun ardından TSK'nın Azez içerisinden geçerek ilerleme kaydedeceği açıklaması, bölgenin nerede yer aldığını sorgulatmaya başladı. Peki, operasyon için kritik nokta olarak ilan edilen Azez nerede yer alıyor? İşte, Azez'in harita üzerindeki konumu

AZEZ NEREDE YER ALIYOR?

Azez, Halep İli'ne bağlı bir yerleşim yeri olarak bilinmektedir. Azez'de yoğun olarak sünni müslüman olan Araplar, Kürtler ve Türkmenler yaşamaktadır. Azez'in kent merkezinde 50 bin, köyleriyle birlikte ise 100.000'e yakın nüfusu vardır.

Azez, tarihi açıdan Selçuklular ile Haçlılar arasında 1125 yılında çıkan “Azez Muharebesi”nin geçtiği yer olarak biliniyor.

Haberin Devamı

Azez nerede yer alıyor Azez harita konumu olarak Suriyenin neresinde

AZEZ KRİTİK BİR KONUMDA YER ALIYOR

Bu arada TSK'ya ait savaş uçakları, Afrin için fiziki korunma sağlayan stratejik önemdeki Burseya Dağı'nda yuvalanan terör hedeflerini vurdu. 

Terör örgütü, Burseya Dağı'nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez'e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef alıyor.

Burseya'nın teröristlerden temizlenmesiyle Türkiye sınır hattı ile birlikte Azez ve çevresindeki Suriyeli sivillerin güvenliğine yönelik tehditler azalmış olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!