Azerbaycan Büyükelçiliği'nden Reza Zarrab açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Azerbaycan Büyükelçiliğinden Reza Zarrab açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2013 13:56

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği, Reza Zarrab'ın Azerbaycan vatandaşı ve Bakü doğumlu olarak anılmasından rahatsızlık duyduklarını belirterek konuya açıklık getirdi. Büyükelçilik, Zarrab için "Ne Azerbaycan vatandaşıdır, ne de Bakü doğumludur" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği Basın Müşaviri Elsevar Salmanov, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan Reza Zarrab ile ilgili olarak Azeri basınına açıklamalarda bulundu. Salmanov bu açıklamasında, Reza Zarrab ile ilgili olarak Azeri

Azerbaycan Büyükelçiliğinden Reza Zarrab açıklaması
kurumlarına gerekli bilgilendirme yapıldığı ve konunun araştırıldığını söylemişti.

Bunun üzerine görüştüğümüz Salmanov, Azeri makamlardan beklenen yanıtın geldiğini ve Reza Zarrab'ın Azerbaycan ile hiçbir zaman vatandaşlık bağı olmadığını söyledi.

Türk basınında Zarrab'ın Bakü doğumlu ve geçmişte Azeri vatandaşı olarak anılmasından son derece rahatsız olduklarını belirten Salmanov, "Bu kişi Bakü doğumlu değildir. Azeri makamlarında bu konuda hiçbir kayıt bulunmamaktadır. Kendisi ne geçmişte, ne şimdi ne de gelecekte Azerbaycan Cumhuriyeri vatandaşı olabilir" dedi.

Haberin Devamı

Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamanın aksine Zarrab'ın 1984 Bakü doğumlu olduğu söyleniyordu.

pyurtsever@hurriyet.com.tr

Pınar YURTSEVER



BAKMADAN GEÇME!