Az yıkan mutlu ol

Dünyada yeni bir trend.

Haberin Devamı

Son dönemde dünyada sıklıkla ‘cleansing reduction’ yani ‘daha az temizlenme’ diye bir terimden bahsediliyor. Hatta bu, İngiltere ve Amerika’da ciddi ciddi bir eyleme dönüşmüş durumda. Ünlüler arasında da bu harekete destek verenlerin sayısı hiç de az değil.

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre; İngiliz erkeklerinin yüzde 41’i ve kadınların yüzde 33’ü günlük duş alma ve saç yıkama alışkanlıklarından vazgeçmiş görünüyor. Üstelik bunu sadece çevrecilik bilinciyle değil, cildini ve saçlarını koruma amaçlı yapıyorlar. Çünkü araştırmalara göre abartılı hijyen, cildin ve saçların doğal koruyucu mantosuna zarar veriyor ve daha da fazla kurumalarına yol açıyor. Ayrıca temizlik, sadece zararlı bakterilerin değil, bizi birtakım hastalıklardan koruyan bakterilerin de yok olmasına yol açıyor. Peki, bu harekete katılanlar sadece sıradan insanlar mı? Tabii ki hayır... Aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu önemli bir grup, ‘cleansing reduction’ hareketini gönülden destekliyor.

Kuru şampuan kullanıyorlar


İşte bu isimlerden biri de 29 yaşındaki Prens Harry. Daily Mail gazetesinin haberine göre; İngiltere Prensi yaklaşık iki yıldır saçlarını yıkamak yerine kuru şampuan kullanıyor.
Ayrıca 27 yaşındaki Amerikalı şarkıcı Jessica Simpson ve moda dünyasının Olsen ikizleri ed saçlarını gerçek suyla yıkamıyor, bunun yerine pudra içerikli saç spreyi kullanıyorlar.
Hollywood’un genç oyuncularından Amanda Seyfield, bir röportajında saçlarının bakımıyla ilgili olarak kuru şampuanı keşfettiğinden beri saçlarının çok daha sağlıklı ve güzel olduğundan bahsediyor.
Peki, su, duş jeli ve şampuan türevleri, cildimiz ve saçlarımız için zararlı mı?
Uzmanlar, vücudumuzu haftada iki gün yıkamanın yeterli olacağını belirtiyor. Diğer türlüsü cilde zarar verebiliyor.
Konu sağlık olduğunda hijyen zaten üst sırada yer alıyor. Prensipte herkes istediği sıklıkta duş alabilir.
Ancak banyo sonrasında cildinde hissettiği gerginliğin nedeni ya suyun çok sıcak olması ya da fazla sabun uygulamış olması olabilir.
Uzmanlar, özellikle kuru cilt tipine sahip olanların temizleme ürünlerini daha az kullanmalarını öneriyor. Duş yağları, sabun gibi cildi kurutmadığı hatta yağ gereksinimi azalttığı için yararlı. Eğer duş sırasında kullandığınız yağın yeterli olmadığını düşünüyorsanız, sonrasında da vücudunuzun kuru bölgelerine uygulayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Genetiğin, zamanın ve içeriğin gücü

Haberin Devamı

Shiseido’nun keşfettiği gündüz savunma geni, şimdi Skingenecell 1P içeriğiyle gücüne güç katarak cildin doğal biyolojik saatiyle ilgili genlerin senkronize olmasına olanak veriyor. Bu geni derinlemesine araştıran Shiseido araştırmacıları, Skingenecell 1P ve Premium Sansho biberi özütünden oluşan bileşimin, gündüz saatlerinde cilt işlevlerini güçlendirdiğini keşfetti. Total Protective Cream’deki bu güçlü yeni teknoloji, cildin gün içinde karşılaştığı zorlayıcı etkilere karşı doğal direncini artırırken, güzel bir cildin devamlılığına yardımcı oluyor.

Shiseido nefesi, IBUKI

Cildin de kendine özgü bir korunma gücü var. Bu güçlü nefes güzellik ve mükemmelliği beraberinde getiriyor. Japonya’da bu nefes ‘Ibuki’ olarak biliniyor. Shiseido, verdiği bu yeni nefesle hem gece hem de gündüz cildin gençliğini zirveye taşıyor, hızlı hayat koşulları ya da metabolizma tarafından esir alınmasına karşı çıkıyor. Ibuki nefesi, Y neslinin sınırları genişletmesine olanak tanıyor ve bunu yaparken cildin parlaklığını kaybedip dengesizleşip zayıflamasına izin vermiyor. Cilt yepyeni bir baharla tanışıyor.

Haberin Devamı

Saçlara gelince...

Her gün yıkamak, saçlara zarar veriyor. Yine de ideal yıkama ritmini kişi kendi belirleyebilir. Uzmanlara göre, saç tipinizi göz önüne aldığınız sürece günlük yıkama fazla zarar vermeyebilir. Ancak bakım önemli. Yine uzmanlar, süpermarket şampuanlarından korkmanın yersiz olduğunu belirtiyor. Pahalı şampuanlar yararlı diye bir kural yok. Sonuç olarak kuru ya da yağlı saçlara sahip olanlar kendi saç tiplerine en uygun ürünü bulabilir. Günün sonuna doğru saçlarının yağlandığından şikayet edenlerin ise yıkama rutinini değiştirmeleri daha doğru olacaktır.

Sizce en çok kime yakışmış?

Saçlarda pembe tutamlar

Bu kışın en sevimli trendi saçlarda pembe tutamlar... Ancak bu Barbie tonları herkese yakışmıyor. Sizce en çok kime yakışmış?

Haberin Devamı

Defilelerde modellerin rengarenk boyanmış saçlarla boy göstermelerine çoktan alıştık. Ama Hollywood yıldızlarının sokakta renklendirdikleri tutamlarla gezmeleri pek sıradan değil.
Hatta geçtiğimiz haftalarda Sienna Miller’ın “British Fashion Awards” için kırmızı halıda pembeye boyadığı tutamlarıyla poz vermesi daha da ilginç bizim için. Burberry’nin zümrüt renkli kıyafeti ve pembe saçlarının oluşturduğu kontrast görülmeye değer doğrusu.
Yine de ünlü yıldız doğal ve fresh görümününden bir şey kaybetmiş değil.
Sienna’nın tercih ettiği pembe, altındaki altın sarısı saçlarıyla yumuşuyor ve sıcak tenini gölgelemiyor.
Ayrıca bu renk belirsiz bir şekilde ve oldukça ince tutamlara uygulandığından sakil durmuyor. Topmodel Coco Rocha da bu deneysel saç rengine katılan ünlü isimler arasında. Ama taktığı postiş fazla yapay duruyor.
Ayrıca seçtiği pembe tonu saç tonuyla uyumlu değil. Ve kısa sarı ceketiyle kombinlediği pembe üst oldukça abartılı görünüyor. Pembe saç rengini benimseyenlere bir öneri; saç rengini seçerken saç tasarımcısından görüş almak şart.
Çünkü sadece kıyafet değil, özellikle doğal saç rengi cilt tonuyla bir araya geldiğinde önemli bir rol oynuyor.
Açık bir cilt tonuna soğuk pembe tonları, esmer cilt tonuna ise altın ışıltılı sıcak nüanslar eşlik etmeli.

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN

Yılbaşı seti

“Best Seller of Shiseido” set, ilk kez ve sadece Tekin Acar Cosmetics’te... 650 TL değerindeki bu sete 150 TL ve üzeri Shiseido ürün alışverişlerinizde 149 TL’ye sahip olabilirsiniz.

Ustalığın kokusu

Gucci’nin baharatlı oryantal parfümü Made to Measure, erkekler için tasarlandı. Şişesi bir takım elbiseye benzer şekilde tasarlanan koku, Gucci’nin detaycılığa gösterdiği özen sonucu ile mükemmelliğe ulaşıyor.

En renkli hediyeler

Tekin Acar Cosmetics, ürün seçenekleriyle yılbaşında hem kendini hem de sevdiklerini şımartmak isteyen kozmetik tutkunları için fırsatlar yaratıyor.
31 Aralık tarihine kadar yapacağınız 200 TL ve üzeri alışverişlerinizde yüzde 50’si hediye... Tekin Acar Cosmetics mağazalarına gelenler yeni yıl hediyesi olarak ünlü lüks markalarının ürünlerini çok özel fiyatlarla alabiliyorlar.

Yazarın Tüm Yazıları