Dünya Haberleri

    Az et, çok sebze kanseri önlüyor

    Hürriyet Haber
    03.10.1997 - 00:00 | Son Güncelleme:

    Beslenmeye kanser arasında çok yakın bir ilişki bulunduğunu tespit eden bilim adamları, insanların daha az ete karşılık bol miktarda sebze yemeleri halinde tüm dünyada yılda 4 milyon kanser vak'asının önlenebileceği görüşündeler.

    Amerikan Kanser Enstitüsü ve Dünya Kanser Araştırmaları Vakfı'nın ortak çalışması sonucu ilk kez, beslenmenin kanser üzerindeki etkileriyle ilgili uluslararası bir rapor yayınlandı. Amerikan Yönetimi de bu rapor doğrultusunda ‘‘az et, çok sebze’’ yenilmesi, günde beş öğün sebze ve meyve tüketilmesi için tavsiyede bulunma kararı aldı.

    Bu rapora göre özellikle gelişmiş ülkelerde et tüketimi çok olduğu için kansere yakalananların sayısı da artıyor. Oysa sadece Amerika'da insanların sebze-meyve diyetine uymaları halinde kanser vak'alarında yüzde 20'lik düşüş meydana gelebilecek.

    Amerikan Kanser Enstitüsü Başkanı Marilyn Gentry, kanser diyetiyle ilgili verilerin dünya çapında yapılmış toplam 4.500 araştırmanın ürünü olduğunu belirterek, ‘‘Bütün araştırmalar tıpatıp aynı sonucu veriyor. İnsanoğlunun kansere yakalanmaması için bitkisel kökenli besinlere ağırlık vermesi gerekiyor. Bir günde çok küçük bir öğün et ise beslenme için yeterli’’ dedi.

    Etiketler:
    

    EN ÇOK OKUNAN HABERLER

      Sayfa Başı