Ayvalık’taki orman yangınları için Başkan Gençer’den çağrı

Güncelleme Tarihi:

Ayvalık’taki orman yangınları için Başkan Gençer’den çağrı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2018 17:25

Ayvalık’taki orman yangınları için Başkan Gençer’den çağrı

Haberin Devamı

BALIKESİR’in Ayvalık ilçesinde son bir ay içerisinde özellikle Ayvalık Adaları Tabiat Parkı içinde çıkan yangınlara dikkat çeken CHP’li Belediye Başkanı Rahmi Gençer, bölgede korumanın arttırılması çağrısında bulundu.

Ayvalık’ta son bir ay içerisinde Ayvalık Adaları Tabiat Parkı içerisinde yeralan Maden Adası, Cennet Tepesi, Bağyüzü ve Cunda Adası Çataltepe mevkilerinde çıkan yangınlarda ormanlık alanlar kül olmuştu. Yangınlar hakkında uyarılarda bulunan CHP’li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, tabiat parkının özellik ve karakterinin bozulmadan korunması için önlemlerin arttırılarak, kanuni maddelerin uygulanmasını istedi.

Ayvalık Adaları Tabiat Parkını her zaman yeşil görmek istediğini belirten Başkan Gençer, “Maden Adamızda yaşanan yangından 4 gün sonra Cennet Tepesi, 11 gün sonra Bağyüzü Köyümüzde ve bu yangının hemen ertesi günü Cunda adamızın Pateriça Koyu Çataltepe mevkiinde yangın çıktı. Cunda adamızda 1 hektarlık alan tahrip oldu. Bölgedeki yangın havadan ve karadan yapılan müdahale ile kontrol altına alındı. Adeta ciğerimiz yandı, çok üzüldük ama çok şükür yangın hızlı bir şekilde bastırıldı. Yangınların çıkması çok üzücü, can ve mal kaybı olmaması tek tesellimiz ama yangında küle dönen bitki örtüsünün ve diğer canlıların acısını en derin şekilde hissediyoruz. Hepimize büyük geçmiş olsun. Kentimizde arka arkaya yaşanan bu yangınlar gösteriyor ki ağaçlık alanlarda çok daha dikkatli olmalıyız” dedi. 

‘TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK TABİAT PARKI’

19 bin 624, 27 hektarlık alanı ile Türkiye’nin en büyük tabiat parkı olan Ayvalık Adaları Tabiat Parkının korunması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünü göreve çağıran Başkan Gençer, çıkan yangınların kuşkulu olduğunu söyledi. Yeni yangınlar yaşanmaması için yetkilileri göreve çağıran Gençer, “Yaşadığımız yangınlar, çıkış nedenleri henüz netlik kazanmasa da ihmal veya kasıt nedeniyle meydana geldiği için kesinlikle Tabiat Parkı sınırları içerisinde ateş yakılmaması, piknik ve kamp yapılmaması, Tabiat Parkımızın özellik ve karakterinin bozulmadan korunması için giriş çıkışların mutlaka kontrol altına alınması gerekiyor.  Bu nedenle korumanın sağlanması için 2873 sayılı Milli Parklar Kanunu hükümlerinin Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz tarafından yerine getirilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

Kadri KAYA/AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!