Ayvalık'ta trafik sorunu deniz ulaşımı ile çözülecek

Güncelleme Tarihi:

Ayvalıkta trafik sorunu deniz ulaşımı ile çözülecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 11:26

Ayvalık'ta trafik sorunu deniz ulaşımı ile çözülecek

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde geçen 19 Mayıs'taki sembolik turla başlayan Ali Bey (Cunda) Adası ile Çamlık Koyu arasındaki tekne seferleri, her yıl artan trafik sorunu ile boğuşan ilçede önemli bir alternatif olan deniz yolu ulaşımını gündeme getirdi. Ayvalık-Cunda Arası Deniz Yolcuları Taşımacıları Derneği ile görüşen CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, bu konudaki teknik eksikliklerin tamamlanmasının sözünü verip, ilçede deniz ulaşımını hareketlendirilmesi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

1924'te başlayıp 1940'lı yıllara kadar devam eden Ali Bey Adası (Cunda)-Çamlık Koyu deniz yolculuğu, 19 Mayıs'taki sembolik sefer ile birlikte yeniden başladı. 20 Mayıs'ta 4 tekne ile 300 kişinin katılımıyla yapılan seferden iki gün sonra Ayvalık-Cunda Arası Deniz Yolcuları Taşımacıları Derneği yönetimi, durum değerlendirmesi yapmak üzere CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'i ziyaret etti.

Ziyarette Ayvalık-Cunda Arası Deniz Yolcuları Taşımacıları Derneği Başkanı Cengiz Ciğre ile yönetim kurulu üyeleri İbrahim Dizlek ve Deniz Ulutepe, Cunda'dan Çamlık Koyu'na yapılan seferlerin henüz ulaşım değil gezi niteliğinde olduğunu ifade etti. Gerek Cunda gerekse Çamlık Koyu İskelesi'nde hem tekne yoğunluğu hem de teknik eksiklikler nedeniyle yanaşma sorunu yaşadıklarını belirtip, iskelede belli bir bölümün kendileri için ayrılmasını istedi. Ziyarette, dernek yöneticileri, Çamlık Koyu ve adadaki iskelede deforme olan noktaların düzenlenmesinin yanı sıra aydınlatma, ilave baba konulması ve iskelenin yanaşma noktalarına koruyucu donanım gerektiği de dile getirildi.

Teknik eksikliklerin tamamlanması için gerekeni yapacağını belirten ve farklı birimlere sorun çözülmesi için gerekli talimatı veren Belediye Başkanı Rahmi Gençer de Ayvalık'ın trafik sorunu olduğunun farkında oldukladırı belirtip, "Bunun çözümü bazı projelerimiz var. Deniz ulaşımını hareketlendirmek ve ağırlık vermek bu projelerimiz arasında ilk sıradaydı. Deniz ulaşımı Ayvalık için birçok açıdan önemli. Deniz yolculuğu, ilçedeki trafik yoğunluğunu bir nebzede olsa rahatlatacağı gibi ilçeye gelen misafirlerimizin bir deniz kenti olan Ayvalık'ı rahat ve keyifli bir yolculuk yaparken farklı bir açıdan görmesi nedeniyle de gerekli ve önemli olduğunu düşünüyorum. Ayvalık- Cunda arası çalışan motorlar bir nostaljidir bizim için. Şimdi Cunda- Çamlık Koyu arası seferler başladı. Gündemimizde Armutçuk ve Sarımsaklı Gelin Kayası'na seferler de var. Ayvalık'ta deniz ulaşımını hareketlendirmek için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık" dedi.

Cunda- Çamlık Koyu arasındaki deniz yolcu motorları sefer saatleri şöyle:

"Hafta içi Cunda Adası'ndan hareket 18.00 ve 20.00 - Çamlık Koyu'ndan hareket 19.00 ve 22.30'da. Cuma ve hafta sonları ise Cunda Adası'ndan hareket 16.00- 18.00 - 21.30 ve 23.00 Çamlık Koyu'ndan hareket ise 17.00-19.00-22.30 ve 23.30."

Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!