Ayvalık'ta tiyatro dolu günler

Güncelleme Tarihi:

Ayvalıkta tiyatro dolu günler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2017 10:24

Ayvalık'ta tiyatro dolu günler

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde 4-7 Mayıs tarihlerinde, "Yaşadım diyebilmek için" sloganıyla Ayvalık Tiyatro Festivali'nin 8'incisi düzenlenecek.
Ayvalık Kültür Sanat Derneği (AYKÜSAD) ve Ayvalık Sanat Derneği'nin (ASD) birlikte düzenlediği Tiyatro Festivali, bu yıl 4-7 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ayvalık Belediyesi'nin desteklediği festival, Türkiye'nin birçok bölgesinden amatör, profesyonel, üniversite ve gençlik tiyatroları ile sahne çalışmalarını bir araya getirerek izleyiciyle buluşturacak.
Ayvalık Tiyatro Festivali'nin internet sayfasından; www.ayvaliktiyatrofestivali.com adresinden yapılan başvurular 17 Mart'ta sona erecek. Festival Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Dinamik ve genç tiyatronun sesini de duyuran festivalde bir araya gelen topluluklar bilgi ve deneyimlerini paylaşabilecek. ‘Deneysel tiyatro', ‘Her yerde tiyatro' kavramları vurgulanarak farklı ve özgün eserlerin katılımı beklenen festival, farklı yaş ve ilgi gruplarına hitap eden çalışmalarla zenginleştiriliyor. Sanatçılarla atölye çalışmalarının yanı sıra değerli ustalarla yapılan söyleşiler ile çocuklara yönelik oyunlar ve kukla gösterileri de program içinde yer alıyor. Uzak bölgelerden katılan toplulukların bir gecelik konaklamaları da festival destekçileri tarafından sağlanacak. Festival bu yönüyle de misafirperverliğini gösteriyor. Festival, Ayvalık esnafı ve tiyatroseverler sayesinde hayat bulmuştur. Amatör ve profesyonel tüm tiyatroları ve sahne sanatçılarını 'Yaşadım diyebilmek için' Ayvalık'ta tiyatro yapmaya davet ediyoruz" denildi.

Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!