Ayvalık'ta nereden alışveriş yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Ayvalıkta nereden alışveriş yapılır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2015 10:04

Malum, mevsim yaz. Denizin, güneşin kalbi de Ege’de atıyor. Ege’nin modası geçmeyen köşesi ise Ayvalık… Buyrun çarşıya...

Haberin Devamı

Bilen bilir, Ayvalık ufak bir tatil yöresidir. Merkezde bulunan ufak meydanının biraz uzağında Midilli Adası’na giden feribotlar vardır. Bir kısım tatilci buralarda sotalanır ve sadece Yunan Adaları'na gitmek için hareket eder. Bir kısmı ise Ayvalık'ta kalır. Yunanistan’ın vize sıkıntısı nedeniyle ada yolcuları eskisi gibi hevesli değilse de, gene de Ayvalık merkez bu sıralar ışıldıyor.

Ayvalıkta nereden alışveriş yapılır

Ayvalık’ta ne yiyip ne içeceğiniz konusu zaten defalarca yazıldı, çizildi. Bizim meselemiz başka. Biz, Ayvalık’tan ne alacağız derdindeyiz.

BİRAZ DA MODA DİYELİM Mİ?

Ayvalıkta nereden alışveriş yapılır

Terden-iz minik bir butik, Ayvalıkgücü çay bahçesinin hemen yanında.

Haberin Devamı

Bir Bodrum, bir Çeşme’den bahsetmiyoruz. Yani marina alanına dizilmiş minik klimalı AVM’ler yok burada. Ama bilirsiniz, “çarşı her şeye karşı”dır. Tam merkezde, Ayvalıkgücü adında iki çay bahçesi var. Hemen yanında, küçük bir dükkân göreceksiniz. Orası, Oya Çallı’nın dükkânı.

Oya hanımın dükkânı, toplu ve çok zevkli bir butik. Oya hanım önce kendi beğendiği ürünlerin bir kısmını yurt dışından, bir kısmını da yerli üreticiden ediniyor. Aralarda ünlü markaların bazı ürünlerini de görmek mümkün. Bir ürünün çok bedeni yok, işiniz biraz şansa kalmış. Ama ne istediğinizi biliyorsanız işinizi halletmeniz çok kolay. Oya hanım, ne istediğini bilemeyen misafirlerine de bizzat yardımcı oluyor. Yazlarını Ayvalık’ta, kışlarını İstanbul’da geçiren hoş sohbet birisi… Sabırla, dükkâna adım atan herkese yardımcı olmaya çalışıyor.

Ayvalıkta nereden alışveriş yapılır

Buzdolabının üstünde yer varsa alın, yoksa almayın.

Baştan uyaralım, burası Ayvalık’ın Terkos’u değil. Dolayısıyla fiyatlar çok uygun sayılmaz. Ancak, aldığınız ürünün özel bir üretim olduğunu fark ettiğinizde işler değişiyor. Sahiden burada, bildik bir markanın klasik bir ürünü yok. Genellikle seçilmiş parçalar mevcut. Ayvalık’ta zaten binlerce ihracat fazlası dükkân varken, burası çölde bir vaha gibi geliyor insana.

Haberin Devamı

Yazlık elbiseler, şilebezi gömlekler, şık şortlar… Yazın rahat edebilmek için size ne gerekiyorsa burada var. Kutu gibi bir yerde, askıları eşelemeyi seviyorsanız bakmakta fayda var.

'GECE GÖZLÜĞÜ NE EVLADIM?'

Ayvalıkta nereden alışveriş yapılır

Kristin Stewart, Chanel'in yeni modelleriyle denize girmezdi herhalde.

Gözlük konusunda moda yazarımız Aslı Barış’tan yardım istedik. Yüz tipinize uygun gözlüğü eğer internetteki kampanyalardan yakalayabilirseniz ne alâ. Bu butikte İtalyan gözlüklerinin şık çakmaları var mesela. Bir teyze, gözümüze kestirdiğimiz havalı bir Chanel gözlüğe “Şık bir gece gözlüğü” deyince, “Gece gözlüğü ne evladım. Gözlük bizim gençliğimizde güneşte takılırdı” dedi.“Bülent Ersoy öyle mi yapıyor teyze, siz onu akşamüstü takıp gece de taç yaparsınız” deyince satın aldı gitti. Sanırız ki gece görüşü açıldı.

Haberin Devamı

Ayvalık’ın içinde çok havalı markaların dükkânları yok. Ama indirim dönemi olduğu için valizi hıncahınç doldurmanın da bir âlemi yok. İyisi mi, internetten alış veriş yaparken küçük dükkânları da pas geçmeyin. Ve en önemlisi: Tatile küçük bavulla gidin…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!