Ayvalık'ta minik TEMA'cılar zakkum fidanı dikti

Güncelleme Tarihi:

Ayvalıkta minik TEMAcılar zakkum fidanı dikti
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2018 12:52

Ayvalık'ta minik TEMA'cılar zakkum fidanı dikti

Haberin Devamı

BALIKESİR’in Ayvalık ilçesinde, Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Temsilciliği Çocuk Grubu, Sakarya Mahallesi’ne zakkum fidanı dikti.

Eski zeytinyağı tenekelerini boyayarak saksıya dönüştüren, naylon poşete 'dur' demek için bez torba dağıtan, mahalle bazında tanıtım çalışması başlatan ve Hükümet Konağı arkasında atıl durumda olan sahilde temizlik çalışması yapan TEMA Ayvalık Temsilciliği ile Pirüpak Sakarya Grubu’nun, mahalle güzelleştirme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda, hafta sonu Sakarya Mahallesi’ni güzelleştirmek için TEMA Ayvalık Temsilciliği Çocuk Grubu, Ayvalık Belediyesi’nden temin edilen 25 zakkum fidanını uygun noktalara dikti.

TEMA Ayvalık Temsilcisi Haluk Aysu, 150 fidandan 25’ini Sakarya Mahallesi’ne diktiklerini, diğerlerini de Ayvalık’ın farklı mahallelerine dikeceklerini söyledi. Aysu, “Çocuklarımız, büyüklerimiz, usta ve çıraklarımız ana ilkemiz olan paylaşım ve ortaklaşmanın en güzel örneğini sergilediler. Katılan ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Kadri KAYA/AYVALIK(Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!