Ayvalık'ta 'Laik, demokratik, tam bağımsız Türkiye' mitingi

Güncelleme Tarihi:

Ayvalıkta Laik, demokratik, tam bağımsız Türkiye mitingi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2016 22:30

Ayvalık'ta 'Laik, demokratik, tam bağımsız Türkiye' mitingi

Haberin Devamı

Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)- BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen mitingde konuşan İlçe Başkanı Ahmet Toker, "2002 yılında AKP 'ye teslim ettik bu ülkeyi öyle görünüyor ki o da cemaate teslim etmiş. Bu memleketin laiki demokrasi ilerici insanları balyoz, Ergenekon gibi kumpaslarla yargılanırken adına FETÖ denilen laiklik düşmanlarına verilirken iktidar sahipleri neredeydi ?" diye sordu.
"BU KAVGA FAŞİZME KARŞI HÜRRİYET KAVGASIDIR"
Cumhuriyet Meydanı'nda bugün saat 19.00'da başlayan mitinge CHP'li 5 milletvekili, merkezi ve yerel yönetimin yanı sıra ilçedeki siyasi partiler, dernek ve oda temsilcileriyle vatandaşlar katıldı. ellerine Türk bayrağını alan yüzlerce kişi katıldı. CHP İlçe Başkanı Ahmet Toker, "Bu meydanda dinsel ayrım yok, cinsiyet ayrımı yok, ırksal ayrım yok. Bu meydanda zengin fakir ayrımı da yok. Bu meydanda hedefleri laik, demokratik ve tam bağımsız Türkiye olan insanlar var. Yurdumuz 15 Temmuz'da darbe girişimi ile karşılaştı ama soruyorum bu günden güne kendi kendine mi oldu, bu darbeciler bu mevkilere nasıl geldiler. 2002 yılında AKP 'ye teslim ettik bu ülkeyi öyle görünüyor ki o da cemaate teslim etmiş. Bu memleketin laiki demokrasi ilerici insanları balyoz, Ergenekon gibi kumpaslarla yargılanırken adına FETÖ denilen laiklik düşmanlarına verilirken iktidar sahipleri neredeydi. Bugün bu kavga faşizme karşı hürriyet kavgasıdır" dedi.
İstiklal savaşında ilk kurşunun Ayvalık'ta atıldığını söyleyen Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, "Ayvalık her zaman bu ülkeye ışık saçan bir yer. Demokrasiye, çağdaşlığa inanmış bir yer. Yaşanan olaylardan herkes ders almalı. Mustafa Kemal'in ışığı altında hepimiz toplanmalıyız" dedi.
CHP Ayvalık Gençlik Kolları Başkanı Muharrem Saygı, Ata'nın Gençliğe hitabını okudu. Ayvalık Belediye Bandosu İzmir Marşını çalarken mitinge katılanlar, 'Laik, demokratik Türkiye, Faşizme karşı omuz omuza ve Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları attı. Ellerinde, 'Ne dikta ne darbe, aldatıldık demek yetmez hesap verilsin, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' yazılı dövizler taşıyan vatandaşlar, 'Sarı saçlım Mavi gözlüm ' şarkısını da yazan Faruk Demir'in söylediği şarkılarla coştu. Mitingde sırayla söz alan Milletvekilleri, "laik, demokratik, tam bağımsız Türkiye' vurgusu yaptı.
"BİZ HİÇ ALDANMADIK"
İzmir Milletvekili Atilla Serter yaptığı konuşmada, "Silivri'yi biliyorsunuz, plastik mermilere göğsünüzü açıtınız. Şerefli subayları darbeci diye görevden alıp hapishanelere kapattılar. Biz o zaman yapmayın dedik, özgürlükleri kaldırmayın dedik. Genel Başkanımız söyledi; siz bu ülkeyi yönetemiyorsunuz' dedi. Şimdi gerçekler ortaya çıktı. Özgürlükleri, insan hakları, hukuku asla çiğnemeyin. Herkesi aynı kefeye koyup yargılamayın. Ordu hepimizin ordusu. 65 bin öğrenci hak arayışı içinde bugünlerde. 65 bin çocuk onların açtığı üniversiteye kaydını yaptırdı. Bu çocukların hakkını yine biz savunacağız, savunmalıyız. Bu üniversitelerin kurdelelerini kesen onlar, bu çocukların suçu yok. Biz hiç aldanmadık, ne aldandık, ne aldattık" dedi.
"YOLUMUZ CUMHURİYET YOLUDUR, YOLUMUZ ATATÜRK'ÜN YOLUDUR"
CHP İl Başkanı Ender Biçki, Atatürk'ün 90 yıl önce Türkiye'nin şeyhler, tarikatçıların ülkesi olamayacağını söylediğini hatırlatarak, "Ergenekon ve balyoz davalarında bu terör örgütü kamp kuruyor dediğimizde bize vatan haini dediniz mi, ama geldiğimiz noktada bunlar darbeci çıktı. Biz terör örgütü Türkiye'yi kol gibi sarıyor dediğimizde, üzerimize saldırdınız. Yolumuz Cumhuriyet yoludur, yolumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün yoludur. Bu ülkede bir tek başkomutan var o da Mustafa Kemal Atatürk'tür" dedi.
"ABDULLAH OLÇAK'IN ANNESİNİN DE BERKİN ELVAN'IN ANNESİNİN DE GÖZYAŞI BİZİM GÖZYAŞIMIZDIR"
Ülkenin Sıfırdan inşası' lafının tehlikeli olduğuna ve tüm sorunların yeni, çağdaş bir eğitim sistemi ile çözülebileceğine işaret eden CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel ise, "Siyasi hayatları boyunca darbecilere yenilmediklerini söyleyen Özgür "Cumhuriyet'e, demokrasiye, Meclise sahip çıkmaya bugün de devam ediyoruz. 15 Temmuz gecesi 239 vatan evladı hayatını kaybetti. Onlar demokrasi şehitleridir ve onlar bu ülkenin bir kısmının değil hepimizin şehitleridir. Anaların gözyaşının ve işçinin alın terinin rengi yoktur. O gece hayatını kaybeden Abdullah Olçak'ın annesinin gözyaşı da, Berkin Elvan'ın annesinin gözyaşı da bizim gözyaşımızdır" diye konuştu. Miting, 10. Yıl Marşının hep birlikte söylenmesiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!