Ayvalık’ta işletmelere fiyat tarifesi uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Ayvalık’ta işletmelere fiyat tarifesi uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2018 13:22

Ayvalık’ta işletmelere fiyat tarifesi uyarısı

Haberin Devamı

BALIKESİR’in Ayvalık ilçesinde gıda ürünü satan işletmelerde turistlere fahiş fiyat uygulamasının önüne geçmek için fiyat tarifesi denetimi yapıldı.

En önemli gelirlerinden biri turizm olan Ayvalık’ta yerli ve yabancı turistlerin fahiş fiyatlara maruz kalmamaları için gıda satışı yapan işletmelerde fiyat tarifesi denetimi yapıldı. Balıkesir Ticaret İl Müdürlüğü, Ayvalık Belediye Zabıta amirliği, Ayvalık Ticaret ve Esnaf Odaları tarafından, Temmuz ayı başında Cunda’da başlayan denetimin ikinci bölümü kent merkezinde gerçekleştirildi.

Ayvalık merkezde pastane, lokanta, restoran ve benzer işyerlerinde yapılan denetimlerde fiyat tarifeleri incelenirken, fiyat tarifesi bulunmayan yada herkesin görebileceği yerlerde olmayan işletmelere uyarılarda bulunuldu. Yaklaşık 50 işletmede yapılan denetimlerde, fiyat tarifesi olmayan ve ilgili odalardan fiyat tarifesi almamış işletmelere 1644’er lira para cezası kesileceği öğrenildi.

İşletmelerin bağlı bulundukları odalardan bir an önce fiyat tarifelerini temin etmesi istenirken, denetimlerin devam edeceği bildirildi.

Kadri KAYA/AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!