Ayvalık'ta engelliler için Kanatsız Melekler Derneği kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Ayvalıkta engelliler için Kanatsız Melekler Derneği kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2018 13:38

Ayvalık'ta engelliler için Kanatsız Melekler Derneği kuruldu

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, zihinsel ve bedensel engelli vatandaşları bir çatı altında toplamak ve onlar adına ekonomik, sosyal projeler üretmek için Kanatsız Melekler Derneği kuruldu.

Derneğin Genel Başkanı Neslihan Meriç, kurucu başkanı Özer Uygun oldu. Dernek yönetiminde ise Ece Mecal ve Beste Kılıç yer aldı. İlçede yaşayan 2 bine yakın engelli vatandaşa destek olmak amacıyla kurulan dernek ilk ziyaretini Ayvalık Belediye Başkanı CHP'li Rahmi Gençer’e yaptı. Dernek yönetimi, Başkan Gençer'e yapacakları faaliyet ve hazırlayacakları projeler hakkında bilgi verdi.

Ziyaretin ardından 'Kanatsız Melekler' Derneği Genel Başkanı Neslihan Meriç yaptığı açıklamada, "Amacımız engel ayrımı yapmadan, bedensel ve zihinsel engellileri tek çatı altında toplamak. Engellilere yönelik sosyal projelerle, aileleri için ekonomik projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Ayvalık’ta zihinsel ve bedensel engellilere yönelik dernekler var. Onlara tek çatı altında toplanma teklifini götüreceğiz. İlçemizdeki dernekleri bütünleştirmek istiyoruz. Onlarla da görüşeceğiz, isterlerse bu şekilde devam edebilir ya da bize katılabilirler. Çünkü derneklerin çalışmasında bazı konularda eksiklikler gördük. A grubu b grubu ile sürekli çatışma halinde, çekememezlik var ve olan engelli bireylere oluyor” dedi.

Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!