Ayvalık ve Dikili'de cansız bedenler sahile vurdu

Güncelleme Tarihi:

Ayvalık ve Dikilide cansız bedenler sahile vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2016 08:57

BALIKESİR’in Ayvalık İlçesi’ne bağlı Altınova Mahallesi’ndeki Martı Sitesi sahiline şu ana kadar çoğu çocuk olan 18 kaçak göçmenin cansız bedeni vurdu. Ölü sayısının artmasından endişe edilirken bir facia haberi de İzmir'in Dikili İlçesi'nden geldi. Dikili'nin Kumburnu mevkiinde kıyıya cocuk ve kadınların da bulunduğu 9 mültecinin daha cansız bedeni vurdu.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Bugün saat 05.00 sıralarında, İzmir'in Dikili İlçesi'ne bağlı Salihleraltı bölgesinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için denize açılan 22 kaçak göçmenin içinde bulunduğu lastik bot, bir süre sonra alabora oldu.

Ayvalık ve Dikilide cansız bedenler sahile vurdu
Fırtınalı havada, dalgalı denizde suya düşen kaçaklardan çoğu çocuk olan 18 kişinin cesedi Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne bağlı Altınova Mahallesi'ne vurdu.

Yüzerek mendireğe çıkıp canlarını kurtaran 6 kaçak da sahil güvenlik ekipleri tarafından, fırtına nedeniyle güçlükle yanaşılıp kurtarıldı.

Kurtarılan kaçaklar Cunda Adası'na götürüldü. Sağ kurtarılan ve uzun süre suda kaldıkları için vücut ısılarının düşmesiyle hipotermi geçirdikleri belirlenen diğer 6 kaçak ise Ayvalık Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. 

Ayvalık ve Dikilide cansız bedenler sahile vurdu
 12'si kurtarılan, 10'u ise yaşamını yitiren kaçakların tamamının Irak ve Cezayir uyruklu olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

AYNI GÜN İKİNCİ GÖÇMEN FACİASI, KIYIDA 9  CESET DAHA 

Ayvalık sahiline vuran cansız bedenlerin şoku yaşanırken bir facia haberi de İzmir'in Dikili İlçesi'nden geldi. İzmir'in Dikili İlçesi Kumburnu mevkiinde kıyıya cocuk ve kadınların da bulunduğu 9 mültecinin daha cansız bedeni vurdu.

Yetkililer mültecilerin botlarla Dikili Salihleraltı mevkiindeki sazlık alandan açıldığını dalgaların etkisiyle lastik botların alabora olduğunu duyurdu. 

AYLAN BEBEK BÖYLE BULUNMUŞTU

BAKMADAN GEÇME!