Ayvalık’ta Cumhuriyetin Kuruluşunun 92. Yıldönümü Törenleri Başladı

Güncelleme Tarihi:

Ayvalık’ta Cumhuriyetin Kuruluşunun 92. Yıldönümü Törenleri Başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 17:00

AYVALIK'TA CUMHURİYET COŞKUYLA KUTLANIYOR.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92. yıldönümüne ait kutlama törenleri Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Cumhuriyet Yürüyüşü ile başladı.
Ayvalık’ta saat 12.30’da Hükümet Konağı önünden başlayan Cumhuriyet Yürüyüşüne; Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, CHP Balıkesir Milletvekili adayları Neşe İğdır ve Kemal Deveciler, daire amirleri, gaziler, şehit aileleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ayvalık Belediyesi’nin efsanevi olarak nitelendirilen Belediye Bandosu eşliğinde Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyen korteji yol boyunca vatandaşlar alkışlarla selamladı.
Cumhuriyet Meydanında sona eren yürüyüşün ardından, meydandaki Atatürk anıtına Ayvalık Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenkleri sunuldu.
Saygı duruşu ve istiklal marşının bir ağızdan okunduğu çelenk törenine Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu’da gecikmeli olarak katılırken, vatandaşlar ise Atatürk anıtını karanfil yağmuruna tutarak, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu yüce önder Mustafa Kemal Atatürk’e duydukları büyük saygıyı ifade etmeye çalıştı.
Törende; geçtiğimiz haftalarda yapılan okullar arasında düzenlenen Cumhuriyet ile ilgili kompozisyon, şiir, resim yarışmalarıyla, İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen Cumhuriyet koşularında dereceye giren öğrencilere madalya ve ödülleri meydanda hazır bulunan protokol üyeleri tarafından verildi.
Törenin ardından akşam saat 18.30’da yine ilçe protokolünün öncülüğünde Öğretmenevi önünden başlayan fener alayına da binlerce vatandaş coşkuyla katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!