Ayvalık mutfağı turizmde öne çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Ayvalık mutfağı turizmde öne çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2016 14:42

Ayvalık mutfağı turizmde öne çıkacak

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'ndeki Cunda Uygulama Oteli'nde, yöresel yemek kültürünü turistik ürün olarak ortaya çıkarmak ve yöresel lezzetleri geleceğe taşımak için hazırlanan Ayvalık Gurme Noktaları projesinin tanıtımı yapıldı.

Ayvalık Belediyesi Turizm Danışma Bürosu, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli, Ayvalık Ticaret ve Esnaf Odaları ile Kent Konseyi'nin katılımı ile hazırlanan Ayvalık Gurme Noktaları projesinin gastronomi turizmini Ayvalık'ta ön plana çıkarmak için hazırlandığı açıklandı. Cunda Uygulama Oteli'nde yapılan toplantıya CHP'li Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Elif Kıvanç, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Gülçin Nazlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Turizm Danışma Bürosu Sorumlusu Yasemin Gençel, Kent Konseyi Başkanı Ahmet Üzgeç, Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sadettin Sagıt ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası temsilcileri katıldı.

İki aydır proje üzerinde çalıştıklarını söyleyen Ayvalık Turizm Danışma Bürosu Sorumlusu Yasemin Gençer, "Turistlerin büyük çoğunluğu gideceği yeri seçmeden önce o yerin yeme-içme kültürünü araştırıyor. Ayvalık mutfağı çok zengin gastronomi potansiyeline sahiptir. Bölgemizde belediyeden belgeli 66 restoran, 143 kafeterya ve 49 lokanta olmak üzere toplam 258 adet yeme-içme tesisi hizmet vermektedir. Bu projeyle Ayvalık, mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir kültür turizmi destinasyonu olacak" dedi.

Projede görsel ve hijyen koşulları kadar yöresel yemeklerin doğru sunuluyor olmasının önemli olduğu, bunu sağlamak için gurme noktaları için hazırlanacak yaz ve kış mönülerinin önce teknik sonra lezzet denetimlerine tabi tutulacağı açıklandı. Denetimleri geçen işletmelere Ayvalık Belediyesi tarafından Ayvalık Gurme Noktası sertifikası verilecek. Proje ilçe merkezi ile Küçükköy, Altınova ve Ali Bey (Cunda) Adası'nda uygulanacak.

Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!