Ayvalık Kültür Sanat Günleri yine dopdolu

Güncelleme Tarihi:

Ayvalık Kültür Sanat Günleri yine dopdolu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2016 11:44

Ayvalık Kültür Sanat Günleri yine dopdolu

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, belediye tarafından bu yıl 12'incisi düzenlenecek Kültür Sanat Günleri'nin 1-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleşeceği bildirildi.

Ara Güler, Ataol Behramoğlu, Bedri Baykam, Tolga Sağ, İdil Biret ve Ayşen Birgör gibi birbirinden değerli sanatçılara evsahipliği yapacak olan 12. Ayvalık Kültür Sanat Günleri'nde bu yıl 13 farklı mekanda 19 etkinlik hazınlandığı belirtildi. Sanat yelpazesini bu yıl daha geniş tuttuğu organizasyonda, müzikten edebiyata, söyleşiden resim ve fotoğraf sergilerine, tiyatrodan, dans gösterimlerine, atölye çalışmalarından, panellere kadar birçok etkinliği sanatseverlerin beğenisine sunulacağı kaydedildi. Ayvalık Kültür Sanat Günleri'ne, Altınova ile Küçükköy Mahalleri'nin yanı sıra Cunda Adası'nın evsahipliği yapacak. Etkinliklerin, 1 Eylül Perşembe günü Küçükköy Cumhuriyet Kültür Merkezi'nde ise ünlü Fotoğraf Sanatçısı Ara Güler'in fotoğraf sergisi ve belgesel gösterimi ile başlayacağı duyuruldu.

CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık'ın yüzyıllar boyu sanatçılara, bu sanatçıların da Ayvalık'a ilham olduğunu vurgulayarak, "Bu durumu geçmişten gelen mimarimizde görebilmek mümkün. Ayvalık'ın tanıtımında büyük rol oynayan bu organizasyonları sürdürdüğümüz için oldukça mutluyuz. Bu yılki organizasyonlarızda hemen hemen bütün sanat dallarına yer vermeye çalıştık. En önemli organizasyonlarımızın biri gözüyle baktığımız Ayvalık Kültü Sanat Günleri'nde bu yıl aramızda olacak sanatçılara şimdiden teşekkür etmek istiyorum. Bizi kırmayıp, sadece sanat için burada olacaklar. Sanatçılarımızı, Ayvalıklı sanatseverlerin yanı sıra değerli misafirlerimizle buluşturacağız. Ayvalık'ın yüzü olarak gördüğümüz bu organizasyonlarda ülkemizin yaşadığı karanlık günleri nebze de olsa da unutup geleceğe umutla bakmak istiyoruz. Gelin birlik ve beraberliğimizi sanatın ışığı altında kenetlenerek gösterelim" dedi.

Tuncel YILMAZ / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!