Ayvalık Kültür Merkezi’nin Temel Atma Töreni Gerçekleşti

Güncelleme Tarihi:

Ayvalık Kültür Merkezi’nin Temel Atma Töreni Gerçekleşti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 16:22

TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in girişimleri sonucunda ilçeye kazandırılan düğün ve kültür merkezinin temeli önceki gün yapılan bir törenle atıldı.
Ayvalık’ın en büyük mahallelerinden biri olan Küçükköy Mahallesi girişinde 4 bin metrekarelik alan üzerinde yaptırılacak olan modern kültür merkezinin tek katlı ve 960 metrekarelik kapalı alana sahip olacağı öğrenildi.
Yapılacak kültür merkezinde; 500 metrekarelik alanda 600 kişilik çok amaçlı salonun yanı sıra hizmet ünitelerinin de inşa edileceği bildirildi.
Yaz aylarında geniş bahçesinde yazlık bir düğün salonunun da olacağı kaydedilen Küçükköy’deki Ayvalık Belediyesi’ne ait Kültür Merkezine ait temel atma töreninin Türkiye Cumhuriyeti’nin 92. kuruluş yıldönümünde yapılması ise vatandaşlar tarafından anlamlı olarak kabul edildi.
Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in eşleriyle birlikte katıldıkları törende; CHP Balıkesir Milletvekili adayları Ali Kemal Deveciler, Ensar Aytekin, Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Ayvalık Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker ve ilçe yöneticileri, Ayvalık Ticaret Odası yöneticileri, partililer, ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar hazır bulundu.
Ayvalık Belediye Bandosu’nun eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının bir ağızdan söylenmesinin ardından konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, uzun yıllardır Küçükköy bölgesinde düşünülen düğün ve kültür merkezinin olması için çalışmaların bulunduğunu hatırlatarak, “Bizde, göreve geldiğimiz ilk günden itibaren verdiğimiz sözleri unutmamak adına bu başlangıcı da burada yapıyoruz. Düğünler ve konferanslar yapılacaktır” dedi.
Balıkesir’in en önemli turizm merkezi olan Ayvalık’ın en önemli cazibe merkezlerinden biri olan Sarımsaklıda kongre turizmi yapılabilmesi için atılan temelin önemine işaret eden Başkan Gençer, “Bu merkezimiz, bölgedeki tüm otellere ücret almaksızın yapacakları kongre turizmleri için açık olacaktır. Aynı şekilde Küçükköy ve Ayvalık halkının düğünlerini yapabilmesi için yaklaşık 600 kişilik salon emirlerine amade olacaktır” ifadelerini kullandı.
29 Ekim tarihinin Türkiye için çok önemli bir gün ve Türk Ulusu’nun doğum günü olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Cumhuriyetin 92. doğum gününde böylesi bir kompleksin Ayvalık ve Küçükköy’e kazandırılmasından da duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Küçükköy’ün tıpkı bir Alaçatı gibi sanata dönük bir gelişim ve değişiminin olduğunu hatırlatan Gençer, “Küçükköy’de bugüne kadar 7-8 tane sanata galerisi açılmış durumda. Bunlar devam da edecektir. Bugün burada temelini attığımız salonda bu sergilerde yer alacaktır. Bu salonu bizlere kazandıran yaptırıp, hibe olarak teslim edecek olan Doğuş Grubu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’e teşekkür ediyorum. İnşallah 23 Nisan’da da bu salonumuzun hep birlikte açılışını yapacağız” diye konuştu.
Başkan Gençer; konuşmasının ardından Kaymakam Namık Kemal Nazlı ile birlikte temel atma butonuna basarak Kültür Merkezi’nin ilk harcını temele attılar.
Temel atma töreninde; kurban kesilerek dualar edildi. Törene katılan vatandaşlara pilav ve ayran ikramında bulunuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!