Ayvalık Belediyesi Yol Yapımını Hızlandırdı

Güncelleme Tarihi:

Ayvalık Belediyesi Yol Yapımını Hızlandırdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2015 16:43

AYVALIK BELEDİYESİ İLÇENİN EN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN BİRİ OLARAK KABUL EDİLEN ARAÇ VE YAYA YOLLARININ BAKIM ONARIMLARININ YANI SIRA YENİ YERLEŞİM ALANLARINDA AÇILACAK YENİ ARTERLERLE İLGİLİ KENDİ SORUMLULUK ALANLARINDA HUMMALI ÇALIŞMALAR BAŞLATTI.

Ayvalık Belediyesi ilçenin en önemli sorunlarından biri olarak kabul edilen araç ve yaya yollarının bakım onarımlarının yanı sıra yeni yerleşim alanlarında açılacak yeni arterlerle ilgili kendi sorumluluk alanlarında hummalı çalışmalar başlattı.
Bu kapsamda; ilçe halkının en çok yakındığı Kipa Kavşağı olarak bilinen ve adeta köstebek yuvası haline gelmiş durumdaki yol öncelikli olarak ele alınarak, asfalt olan zemin sökülerek yerine kilit parke taşı döşemesine ait çalışmalar aralıksız olarak sürdürülüyor.
Ayvalık Belediyesi söz konusu yolun üzerinden ağır tonajlı araçların sıklıkla geçmesi ve kış aylarındaki aşırı yağışlar nedeniyle derin çukurların oluştuğu yolun zeminini daha da sağlamlaştırarak dayanıklı hale getiriyor.
Belediyenin kendi sorumluluk alanları içindeki bu yoldan başlamak üzere tamamen kendi kaynaklarıyla ilçe genelinde ve Altınova ile Küçükköy Mahalleleri de dahil olmak üzere yaklaşık 150 bin metrekarelik yol çalışması yapmak için düğmeye bastığını belirten Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan ilçenin yol sorunun ortadan kaldırılması için ekiplerin belediye başkanı Rahmi Gençer’in talimatı ile çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürdüğünü bildirdi.
Ayvalık Belediyesi’nin sorumluluğundaki yol güzergahlarında sürdürülecek çalışmalarla, 2015 yılının turizm alanında dünyanın çekim merkezi olan Ayvalık için yol sorunlarının çözümleneceği bir yıl olmasını hedeflediklerini kaydeden Başkan Yardımcısı Bacan, “Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında, ilk etapta en çok şikayet aldığımız Kipa Kavşağı olarak bilinen bu yolda köklü yenilik için düğmeye basıldı” dedi.
Kavşağın başlangıcındaki Adliye sapağından, Kipa Alışveriş Merkezi sapağına kadar olan bölümde zemindeki yıpranmış ve kullanılmaz hale gelen asfaltı kaldırarak, yerine ağır tonajlı araçların rahatlıkla geçebileceği dayanıklı özel kilit parke taşlarla döşeneceğini ifade eden Bacan, “Bu hafta başı itibariyle aynı çalışmalar Küçükköy sınırları içinde ve Sarımsaklı’da da başlatılacak. Ayvalık Belediyesi olarak hedefimiz, ilçe merkezinin yanı sıra Altınova ve Küçükköy Mahallelerinde sürdüreceğimiz yaklaşık 150 bin metrekarelik kilit parke taşı döşemesi çalışmalarımızın dışında, Temmuz ve Ağustos aylarında da atıl durumda devraldığımız yeniden faaliyete geçirdiğimiz belediyemiz bünyesindeki asfalt şantiyemizde ürettiğimiz asfaltla, belediyemizin sorumluluk alanında bulunan yollarda sıcak asfalt dökme çalışmalarımız da olacak. Bu yıl Belediye Başkanımız Sayın Rahmi Gençer’in talimatlarıyla Ayvalık Belediyesi’nin yol yapımında reform yılı olacak ve Ayvalık’ımız gelenlinde düzeltilmeyen yol, ve yeni yerleşim alanları da dahil olmak üzere yolu olmayan en ufak bir köşemiz kalmayacak. Ayvalık’ımızda bozluk yol kalmayacak” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!