Ayvalık Belediyesi Ağustos Ayı Toplantısı Yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Ayvalık Belediyesi Ağustos Ayı Toplantısı Yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2015 17:04

BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi Ağustos Belediye Meclis toplantısını sat 10.00’da Orhan Peker Sanat Galerisi’nde yapılan bir oturumla gerçekleştirdi.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in öncülüğünde gerçekleşen saygı duruşu ile başlayan toplantıda, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Aydın Derinova ile MHP’li Belediye Meclis Üyesi Arif Tünek mazeretleri nedeniyle katılamadı.
Toplantıda; 2015 Mali Yılı Ek Bütçesi, Belediyeye ait taşınmaz malların değerlendirilmesi, Baka hesaplarının Maaş Hesabı olarak tanımlanması, Banka hesaplarının kamu hizmetine tahsisi, 2016 yılında gerçekleşecek olan temizlik ihalesi, Meclis İmar Komisyonundan gelen konuların değerlendirilmesi ve İmar Dairesi ile diğer birimlerden gelen konular değerlendirildi.
Meclis gündeminin ilk konusu olan 2015 Mali Yılı Ek Bütçesi’nin Belediye Plan Bütçe Komisyonuna sevk edildiği toplantıda; Ayvalık Belediyesi’nin ilçe genelindeki taşınmaz mülklerinin satış yoluyla değerlendirilebileceğini kaydeden Başkan Gençer, söz konusu taşınmazların satışının gerçekleştirilmesi halinde de elde edilecek gelirle, Ayvalık Belediyesi’nin tüm birimlerinin aynı çatı altında olacağı bir belediye sarayını ilçeye kazandırmayı hedeflediklerini vurgulayarak, Altınova’da bulunan Osmanlı Han’ının Ayvalık Belediyesi’ne kazandırılmasını amaçladıklarını söyledi.
Muhalif Belediye Meclis Üyelerinin toplantıya ara verilip, satış konusunu kendi aralarında değerlendirilmesine ilişkin talep üzerine toplantıya 10 dakika ara verildi.
Verilen aranın ardından söz isteyen MHP’li Belediye Meclis Üyesi Halil Gür, Ayvalık’a ait mülklerin satışının yüzünün soğuk olduğunu ifade etti.
Bu yüzden de Ayvalık Belediyesi’nin taşınmazlarının satışına karşı olduklarını belirten Gür, ancak kullanılmayan mülklerin satışından elde edilecek gelirle ilçe halkına hizmet verilmesi amaçlanıyorsa, bu mülklerin değerinin altında satışının olmaması için de titiz ve hassas çalışmaların yapıldıktan sonra gelecek toplantıda detaylı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer de, satış ile değerlendirilmesine ait konuda oldukça hassas davranmak zorunda olduklarını kaydederek “Çünkü bu taşınmazlar Ayvalık halkının malıdır. Bu yüzden de değerlendirmelerimizi oluşturacağımız takdir komisyonunda en iyi şekilde yaparak, gerekli fiyatlandırmayı en yüksek rakamdan yapmak istediklerini söyledi.
CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ufuk Ova, satış kararının alınmasının illaki bu taşınmazların satılacağı anlamını taşımadığını belirtirken, AK Partili Belediye Meclis Üyesi Sinan Oğuz Başkurt satışı düşünülen taşınmazların bazılarının oldukça yıpranmış binalar olduğunu ve bunların bir an önce satılmasından yana olduklarını belirterek, ancak satışların ayrı ayrı ve tek tek oylanarak açık ihale usulüyle satılması gerektiğinin altını çizdi.
Belediye Başkanı Rahmi Gençer’de zaten düşündükleri satış şeklinin de bu olduğunu belirterek, konunun Hukuk ve İmar Komisyonu’na sevk edilmesini istedi.
Yapılan oylamada, Ak Partili 3 Belediye Meclisi çekimser kalırken, konu Hukuk ve İmar Komisyonuna sevk edildi.
Toplantıda ilçe merkezindeki Atatürk Caddesi’nin bir ana arter olmayıp, ara arter olduğunu belirterek, Balıkesir UKM’ye sunacakları proje kapsamında yol kenarındaki otoparkları kaldırmayı planladıklarını söyledi.
Bunun yerine yol kenarlarına cepler açarak, kaldırımları genişletip, araçların akışını hızlandırmayı planladıkları anlattı. Yaz aylarında Atatürk Caddesi’ndeki trafik yoğunluğunun azaltılması için planlamalar yaptıklarını ifade eden Başkan Gençer, bu sayede amaçlarının ilçe merkezindeki esnafların daha fazla satış yapabilmelerine olanak sağlamak olduğunu söyledi.
Cumhuriyet Meydanında iskele sistemiyle gezi teknelerini bir noktada toplamayı düşündüklerini anlatan Başkan Gençer, meydanındaki kavisli yolun düz bir hale getirileceğini, meydandaki İş Bankası binasının 8 metre geriye taşınmasıyla da meydanın daha kullanışlı bir hale dönüşmesini amaçladıklarını kaydetti.
Talatpaşa Caddesi’nin örnek model olarak görüp, esnalara ait tabelaları tek tip hale getirip, bir firmasının kendilerine 6 bin 500 metrekarelik hibe boya desteğiyle renklendireceklerini söyledi.
Sefa Caddesi’nin esnafın kendi çabalarıyla canlandığına işaret eden Başkan Gençer, “Biz bu canlılığı daha da arttırmak istiyoruz. Bunları yaparken, amacımız Ayvalık’ın eski kent olarak nitelendirilen bölgesini daha fazla kullanılmasını sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.
Lale Adasında ana arterin asfaltlandığını hatırlatan Belediye Başkanı Gençer, Cunda Adasındaki eski yolun bir bölümünün bisiklet yolu güzergâhı olarak düzenlemeyi düşündüklerini ifade ederek, bu güzergâhında Ayvalık merkeze kadar uzatılacağını ve 8 kilometre uzunluğundaki bu güzergâhın Ayvalık’ın ana arterine kazandırılmasının ilçenin çehresinin estetik bir hale gelmesi adına çok büyük bir kazanım olacağını da sözlerine ekledi.
Boğaziçi Üniversitesi’nin Yerel Kalkınma Merkezi adı altında Ayvalık’a adım atacağını kaydeden Başkan Gençer, bunun da ilçedeki engelliler başta olmak üzere kırsal mahallelerde eğitim çıtasının yükselmesine katkı sağlayacağını anlattı.
Altınova’da sahil bandında yapmış oldukları çalışmalarla Sahil Mevkiinin apayrı görselliğe ve daha kullanışlı bir hale getirildiğini kaydeden Başkan Gençer, Cennet Tepesi’nden sanayi sitesine giden yolda da yeni bir kavşak çalışması başlattıklarını söyledi.
Toplantıda belediyeye ait banka hesaplarının maş hesabı olarak tanımlanması ve banka hesaplarının kamu hizmetine tahsisi ile ilgili gündem maddeleriyle, 2016 yılında gerçekleşecek olan temizlik hizmeti ihalesinin 3 yıllık olması teklifi oy birliğiyle kabul edildi.
Ayvalık Belediyesi’nin Ağustos ayı Olağan Meclis toplantısında Namık Kemal Mahallesi 164 pafta, 1001 ada, 49 parselde kayıtlı taşınmaz ile ilgili 07.03.2015 tarih, 4172 sayılı BKVKK kararı için komisyon bir süre daha istedi. Yapılan oylamada bu süre oy birliğiyle verildi.
Ayvalık ve Alibey Adası Kentsel Sit Koruma Amaçlı İmar Plan Notları 3.3 maddesinin değişiklik talebi de oy birliğiyle kabul edildi.
Çamlık Yeşil Karakterli Kentsel Sit Koruma Amaçlı İmar Plan Notları 2. maddesinin değişiklik talebi ile toplantıda, Sakarya Mahallesi 108/1 pafta, 1762 ada, 3 parselde kayıtlı taşınmaz ile alakalı plan tadilat teklifi oy birliğiyle kabul edildi.
04.06.2014 tarih, 54 sayılı meclis kararı ile onaylanan trafo alanlarına yapılan itiraz dilekçesi oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantıda; Bahçeşehir Koleji Anaokulu binası yakınlarındaki baz istasyonunun değerlendirilmesi 400 metre geriye taşınması oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantıda; Sakarya Mahallesi, 27 pafta, 623 ada, 23 parselde kayıtlı mülkiyeti Ayvalık Belediyesine ait taşınmazın şuyulu durumda bulunan 623 ada, 5 parsele satışı ile alakalı talep, Namık Kemal Mahallesi, Karagöz Mevkii ile ilgili Balıkesir İdare Mahkemesi’nin 2015/717 esas sayılı kararı, Sakarya Mahallesi, 21NIII pafta, 1493 ada ve 1874 ada ile alakalı plan değişikliği talebi, İsmetpaşa Mahallesi, 616 ada cephe hattı düzeltilmesi ile alakalı plan tadilatı teklifleri oy birliğiyle kabul edildi.
Zekibey Mahallesi 9 pafta, 285 ada, 12 parselde kayıtlı taşınmaz ile alakalı plan tadilatı teklifleri komisyona havale edildi.
Toplantıda gündem dışı olarak değerlendirilen konular kısmında ise, Ayvalık Belediyesi’nin Mali Hizmet Müdürlüğü İşçi Ücretleri ve soysak hakları kaleminde ihtiyaç duyulan 880 bin lira ve elektrik giderleri kaleminde ihtiyaç duyulan 120 bin lira aktarımın Yazı İşleri Müdürlüğü bütçesi İşçi Ücretleri ve Memur Maaşları ödemeleri kaleminden aktarım yapılması. Belediye bünyesindeki İşletme ve İştirakler Müdürlüğündeki Sürekli İşçi İhbar ve Kıdem Tazminatlarından 200 bin lira ile Mahkeme Harç giderlerinin 50 bin liralık kısmının da Diğer Özel Malzeme alımlarından karşılanması ve Belediye bünyesindeki İmar ve Şehircilik Müdürlüğün bütçesine açılacak Müşavir Firma ve Kişilere Ödemelere harcama kalemi için 1 milyon lira ödenek aktarımına ilişkin talepler de oy birliğiyle kabul edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!