Ayvalık 4 Büyük Organizasyona Ev Sahipliği Yapacak

Güncelleme Tarihi:

Ayvalık 4 Büyük Organizasyona Ev Sahipliği Yapacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2015 16:59

AYVALIK, 20- 21 MARTTA ÜNİVERSİTELER ARASI TÜRKİYE KROS ŞAMPİYONASINA, 28 MARTTA ATLETİZM FEDERASYONUNUN SPOR TOTO TÜRKİYE YÜRÜYÜŞ ŞAMPİYONASINA, 15- 18 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA ÜNİVERSİTELER SPOR FEDERASYONUNUN HALKOYUNLARI ŞAMPİYONASINA VE 18 NİSANDA BALKAN YÜRÜYÜŞ ŞAMPİYONASINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK. ORGANİZASYONLAR ÇERÇEVESİNDE BİR DE KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ YAPILACAK.

Ayvalık, önümüzdeki 2 ayda 4 büyük organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Ayvalık’ta mart ve nisan aylarında yapılacak olan 4 önemli büyük organizasyon öncesinde Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ticaret Odası Başkan Yardımcısı İbrahim Sakallı, Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cem Hamzaoğlu ile turizmciler ATO toplantı salonunda bir araya geldi. Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hamzaoğlu, toplantıda yapılacak organizasyonlarla ilgili bilgilendirme yaptı. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, yapılacak olan organizasyonların çok önemli olduğunu belirterek, ilçedeki siyasi parti yöneticileri, sivil toplum örgütleri dahil herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.
Başkan Gençer, “Belediye olarak biz üzerimize ne düşüyorsa onu yaparız. Yapılacak olan Üniversiteler arası Türkiye Kros Şampiyonası, Spor Toto Türkiye Yürüyüş Şampiyonası, Üniversitelerarası Halkoyunları Şampiyonası ve Balkan Yürüyüş Şampiyonası Ayvalık’ın tanıtımı ve ekonomisi için çok önemli. Bu organizasyonların yapılması kadar Ayvalık halkının da burada eğlenmesi bizim için önemli. Bu etkinlikler sayesinde bir hareket gelir şehre. Çocuklar, bunları görür, özenir. Kültür denen alışveriş böyle bir şey. Biz de bunlara aracı olacağız” dedi.
Kaymakam Namık Kemal Nazlı ise, “Bu faaliyetlerin tamamı Ayvalık’ın hem turizmi hem tanıtımı açısından son derece önemli. Bizi kırmayıp bu yarışmaları buraya veren insanları mahcup etmemek için tüm Ayvalık’ın turizmcileri, Ayvalık’ın geleceğiyle ilgili karar verecek gurupların oturup tamam biz bunu yapabiliriz, biz bunun altından kalkabiliriz diyebilmesi önemlidir. Eğer biz bu işten alnımızın akıyla çıkarsak federasyon her sene bu organizasyonları Ayvalık’a verir" diye konuştu.
Üniversitelerarası Halkoyunları Şampiyonası kapsamında ilçeye gelecek takımların gösterilerinin Altınova, Sarımsaklı, Küçükköy, Ayvalık merkezi ile Cunda Adasına yayılarak tüm ilçe halkının tamamının izlemesi sağlanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!