Ayvacık’ta üstyapı çalışmaları sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Ayvacık’ta üstyapı çalışmaları sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2017 14:03

Ayvacık’ta üstyapı çalışmaları sürüyor

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’nin Ayvacık İlçesi Belediyesi, İlçenin cadde ve sokaklarında asfaltlama çalışması gerçekleştiriyor. Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Ünal Şahin, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Eylül ayında başlatılan kilit parke ve asfaltlama çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Ayvacık Belediyesi, İlçenin tüm sokaklarını daha modern bir görünüme kavuşturmak için yol yapım çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Ayvacık Belediyesince 2016 yılında Mahallelerin daha iyi bir hale gelmesi için İlçe genelinde başlatılan üst yapı çalışmaları kapsamında, Fatih Mahallesi’nde 3000 bin metrekare kilit parke döşeme ve kaldırım işi tamamlandı. Hamdibey Mahallesi’nde 9 sokak, 1 cadde, Ümmühan Mahallesi’nde ise 3 sokak, 1 cadde olmak üzere üstyapıda 14 bin 200 metrekare alana kilit parke döşemesi yapıldı.

Ayvacık’ı güzelleştirmek için çalıştıklarını belirten AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, “İlçeyi çağdaş ve yaşanabilir bir kent kimliğine kovuşturmak için gece gündüz yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Yıllardır devam eden altyapı çalışmalarının sona ermesiyle Belediye olarak kent estetiğine önem vereceğiz. 2018 yılını belediye başkanlığı olarak çevre ve estetik yılı olarak kabul ettik. Bundan sonraki yatırımlarımız çevre düzenlemesi ve peyzaj düzenlemesi bitmiş modern bir kent yaratmaktır. İlçenin birçok mahallesinde Belediye olarak yol ve kaldırım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Nüfusu hızla artan, göç veren değil göç alan İlçemizde ihtiyaçlar da bu oranda artıyor. Çalışmalarımız kapsamında yeni yerleşim alanlarında üstyapı eksikliklerini tamamlarken, eskiyen üstyapının da yenilenmesi çalışmalarına hızla devam ediyoruz” dedi.

Ekiplerin yollarda hem asfalt ve kilit parke döşeme yaptığını belirten Başkan Şahin, “Kilit parke taş döşeme işimiz mahallelerde devam ediyor. Belediye ekiplerimiz bozulan yollardaki kırılan parke taşlarını değiştiriyor. Sokaklardaki kilit parke taş döşeme işimiz devam ediyor. Ancak bazı cadde ve sokaklarda yolların asfalt yapılması gerekiyor. Bu cadde ve sokaklarda asfalt kaplaması çalışması yapıyoruz. Şu anda ekiplerimiz Hamdibey Mahallesi’ndeki Köroğlu Caddesi, Hacı Bektaş Sokak, Halıcı Sokak, Ümmühan Mahallesi’ndeki Ünal Caddesi ve Muammer Aksoy Caddesi’nde bitümlü sıcak asfalt çalışması yapılıyor. Çalışmalarımız hava koşulları müsait olduğu sürece devam edecek” diye konuştu.

İpek YAVAŞ / AYVACIK, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!