Ayvacık'ta depremzedelere mobil çamaşırhane

Güncelleme Tarihi:

Ayvacıkta depremzedelere mobil çamaşırhane
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 25, 2017 17:42

Ayvacık'ta depremzedelere mobil çamaşırhane

Haberin Devamı

İpek GÜNEY/AYVACIK (Çanakkale), (DHA) - ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'nde 6 Şubat'ta meydana gelen 5.3 büyülüğündeki depremin ardından Yukarıköy, Tuzla ve Gürpınar Köyü'ne Türk Kızılayı tarafından mobil çamaşırhane kuruldu.
Ayvacık'ta 6 Åžubat tarihindeki 5.3 büyüklüğündeki depremde en çok hasarın meydana geldiÄŸi köylerde depremzedeler konteyner evlerde yaÅŸamını sürdürüyor. Deprem bölgesinde vatandaÅŸlar normal yaÅŸantısına geri dönmeye çalışırken, Türk Kızılayı da ihtiyaç kapsamında 3 köye mobil çamaşırhane üniteleri yerleÅŸtirdi. Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Ãœyesi Ercan Tan, Ayvacık'ta 3 köye 15 adet çamaşır makinesi ve 15 adet de kurutma makinesi kurduklarını söyledi. Türk Kızılayı olarak bölgedeki depremzede vatandaÅŸların çamaşır makinelerine ihtiyaç duyduklarını tespit ettikten sonra harekete geçtiklerini ifade eden Tan, "Burada vatandaÅŸlar kendilerine göre bir sıra yapmışlar ve bu doÄŸrultuda çamaşırlarını yıkıyorlar ve kurutuyorlar. Åžu an biz Kızılay olarak deterjan teminini de gerçekleÅŸtirdik. 600 kilo deterjan getirdik. 3 köye bu deterjanları da dağıttık. Gerekirse deterjan takviyesi de yapacağız" diye konuÅŸtu.Â
Depremde en çok hasarın meydana geldiği Yukarköy'de depremzedeler, çamaşırhane ünitelerinin kurulması nedeniyle mutlu olduklarını ifade ederek, her ihtiyaçlarının karşılandığını dile getirdi.

FOTOÄžRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!