Ayvacık 5 bin kişi demokrasi şehitleri için yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Ayvacık 5 bin kişi demokrasi şehitleri için yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2016 14:59

Ayvacık 5 bin kişi demokrasi şehitleri için yürüdü

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Ayvacık ilçesinde, Fethullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişiminde hayatını kaybeden demokrasi şehitleri için 5 bin kişi elinde Türk bayraklarıyla 3 kilometre yürüyerek, darbe girişimine tepki gösterdi.

Ayvacık Kaymakamlığı ve Ayvacık Belediyesi'nin düzenlediği yürüyüş ÇOMÜ Ayvacık Meslek Yüksekokulu önünden başladı. Ayvacık Atatürk Kültür Parkı'nda sona eren yürüyüşte bazı esnaflar da pankart açarak demokrasi şehitlerini andı. Yürüyüş sonunda konuşan AK Partili Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, "Bu akşam yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla demokrasi şehitlerimiz ruhlarını şad etmek için yürüdük. Ömür nedir ki? Doğduğun günden ölene kadar geçen bir süreç. Bakın bu ömür için, vatan için, millet için, kendilerini feda etmiş yüzbinlerce insan var. Bakın 250 bin şehit sadece Çanakkale'de var. Atalarımız bu bayrak için ruhlarını, canlarını verdiler. Bakın bizim tanımadığımız yüzlerce insan 15 Temmuz'da şehit oldu. 2 bine yakın gazimiz var. Ama ben buradan sizin huzurunda bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Sevgili hemşerilerim bir da bahsetmeden geçemeyeceğim Ayvacıklı olmayıp ta bölgemizde yaşayan insanlarımız var. Onlardan bir tanesini tanıma fırsatı buldum. Kendisiyle konuşma fırsatı yaşadım. O arkadaş ilçemize geliyor, Ahmetçe altında bir zeytinyağı fabrikası alıyor. Anıtlar Kurulu'ndan tescilli bir fabrika. İlçemize yatırım yapan bu kişi 15 Temmuz gecesi Askeri darbe girişiminin ardından ellerinde bayraklarla gittiği İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde oğlu oğlu Abdullah Tayyip Olçak ile dekotrasi şehidi olan

Erol Olçak. O ve bütün şehitlerimiz Türkiye ve bizim için, canlarını feda etti. Bu akşam şehitlerimiz için tüm Türkiye için yürüdük. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Ayvacık Kaymakamı Salih Gelgeç de yürüyüşe katılan gruba yaptığı konuşmada, "Bu akşam bu yürüyüşe katılan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hain darbe girişimine tepki gösterenler, ülkemize, demokrasimize sahip çıkarak şehit edilenlere Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. İnanıyorum ki şehitlerimiz ve gazilerimiz ülkemizde ebedi anılacaktır. Bu arada demokrasi nöbetlerimizi aralıksız sürdürürken, vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı ve hassas olması ricasında bulunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kalabalık dağıldı.

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!