Aytun Çıray, "İlk işimiz OHAL'i kaldıracağız"

Güncelleme Tarihi:

Aytun Çıray, İlk işimiz OHALi kaldıracağız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2018 12:14

Aytun Çıray, "İlk işimiz OHAL'i kaldıracağız"

Haberin Devamı

İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Demirköprü Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katıldı. Hem partililere hemde çevredeki vatandaşlara seslenen Çıray "İlk işimiz OHAL'i kaldıracağız" dedi.

Partisinin Demirköprü Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katılan Aytun Çıray, kadınlara Genel Başkan Meral Akşener'in selamını iletti. İYİ Parti'nin aynı zamanda bir kadın hareketi olduğunu belirten Çıray, "Değerli Demirköprü sakinleri İYİ Parti 7-8 ay önce, ekim ayında kuruldu. Bugün Türkiye süper baskın bir seçime gidiyor. Erken seçim değil bu, bu seçimin iki tane nedeni var. Bunlardan bir tanesi, İYİ Partinin önlenemez yükselişini engellemek için, Meral Akşener'den korktukları için İYİ Parti'nin Ankarada'ki büyük kongresindeki muazzam izdaihamı gördükleri için. İkinci temel neden ise gittikçe derinleşen ekonomik sıkıntılar ve hayat pahalılığı, milletin zora düşmesinin etkilerini seçim sonrasına ertelemek içindi. Türkiye'de son on günde yüzde 10'a yakın devalüasyon yapıldı. Ülkede son 10-15 günde faiz oranları yüzde 13'ten 18 'e çıktı. Emeklilere bayram parası vereceğiz dediler. Ben bu doğru çıkmaz dedim, beni haklı çıkardılar. Bugün emeklilere 1000 lira vermedikleri ortaya çıktı. Her emekliye kendi durumuna göre kimine 500 lira kimine 750, kimine de 1000 lira veriyorlar. Yani bunlar seçime giderken dahi sözlerini tutmadılar. Bu milleti borçlandırdılar" dedi.

OHAL'İ KALDIRACAĞIZ

İYİ Parti'nin vaadini de söyleyen Aytun Çıray, "Türkiye'yi yeni bir kardeşlik anayasasıyla, mutlak güçler ayrılığına dayalı parlementer sisitemi inşa etmektir. İlk iktidara geldiğimiz birinci günde ilk saatte OHAL'i kaldıracağız. İlk kararnamemiz bu olacak. Kapınız çalındığı zaman polis mi sütçü mü geldi diye korkmayacaksınız. İkinci kararnamemiz, gençlere iş buluncaya kadar gençlere 500 lira vatandaşlık maaşı bağlanacak. Bir devleti yönetenlerin görevi, gençlere iş bulmaktır. Türkiye'de gençlerin işsizlik oranı yüzde 20'dir. Bir günde bu gençlerimizin iş bulamayacağımıza göre hiç olmazsa evden çıktığında anasının babasının yüzüne  bakamaz hale getirmeyelim. Üçüncü yapacağımız iş, kapısına haciz memuru dayanmış, borçlarını ödeyemez hale gelmiş, 4.5 milyon kredi kartı borçlarını tüketici borçlarını devlet olarak satın alacağız. Zaten bunları haciz şirketlerine satmışlar. Vatandaşlarımız sokağa çıkamaz haldeler. Dördüncü yapacağımız şey, ben bir Sağlık Bakanlığı müsteşarı ve tıp doktoruyum, bu bilinçle söylüyorum. Emeklilerden muayahane ve ilaçta katkı payını kaldıracağız. Kesin karalıyız" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!