Aytekin Durmaz!

GEÇEN hafta çok konuşulan G.Saray-Gaziantep maçının hakemi Abdullah Yılmaz’dan fazla bahsetmemiştim.

Haberin Devamı

Nedeni, henüz ilk haftalarda hakemleri gündeme getirmeme isteğimdi. Abdullah Yılmaz, MHK tarafından cezalandırıldı. Ardından sahneye Aytekin Durmaz çıktı. F.Bahçe-Karabük maçının hakemi, soyadı gibi kartları gösterirken hiç durmadı. Günlük hayatta sık sık kullandığımız “Bağlasan durmaz” sözü, önceki gün Kadıköy’de gerçeğe dönüştü. Maçın henüz 5. dakikasında sarısı bile tartışılacak pozisyonda Alex’i gözünü kırpmadan kırmızı kartla oyun dışı bırakan Aytekin Durmaz, aynı maçta en az 3 kez atılması gereken Emre Belözoğlu’nu es geçti. Artık sizin de arkanızda kimse duramaz.

Bilmeyenlere duyrulur
Hakemlerden bahsetmişken, Volkan Bayarslan’ı es geçmek olmaz. Bursaspor-Manisa maçının genç hakemi, kariyerinde ilk kez bir Süper Lig maçı yönetti. Genç yaşına ve tecrübesizliğine bakmayın. Öyle bir karar verdi ki... Sanki 40 yıldır bu işi yapıyormuş izlenimi uyandırdı. Batalla’nın verilen endirekt serbest vuruşu, sanki frikik gibi kullanıp doğrudan filelerle buluşturmasına yeşil beyazlılar aldandı ve “gol” diye ayağa kalktı. Oysa top kimseye temas etmemişti. Yılların tecrübesi Manisa kalecisi İlker elini kaldırarak, “Bu endirekt bir vuruş” dercesine topun geçişine izin verdi. Çünkü kuralı biliyordu. Bilmeyenlere duyrulur. Eğer, Bayarslan filelerle buluşan topu gol olarak değerlendirseydi, henüz ilk maçında büyük bir hataya imza atacaktı, kural ihlali tartışmaları yapılacaktı. Tebrikler Volkan Bayarslan.

Haberin Devamı

Çanlar kimin için çalıyor?

Dört büyükler haftayı firesiz tamamladılar. G.Saray, zor geçeceği beklenen Kayseri deplasmanında çok kolay kazandı. Beşiktaş, zorlansa da yıldızlarıyla sonuca gitmesini bildi. F.Bahçe, 85 dakika 10 kişi oynadığı maçta 3 puanı hanesine yazdırıp yenilmezlik serisini 27 maça çıkardı. Trabzonspor, maçın bitiş düdüğü çalınmadan karşılaşmanın sonlanmayacağını Gaziantep’te kanıtladı. İstanbul BŞB, çalışmaya devam ediyor. Orduspor, ligin sürpriz takımı olmadığını gösteriyor. Manisaspor ve Mersin İdmanyurdu bu ligin renkleri olduklarını kanıtladılar. 101 yıllık Ankaragücü’nün durumu ise içler acısı. Çanlar onlar için çalıyor.

Haberin Devamı

Bize her yer Trabzon!

Bu söz çok anlamlı. Trabzonspor yalnızca Trabzon’dan ibaret değil. Başkan ve yöneticiler çoğu işlerini İstanbul’dan yönetiyor. Hatta bazı rivayetlere göre kulubü de oradan yönetiyorlar. Ama İstanbul basınını öcü gibi görüyorlar. Deplasmanlarda ve yurt dışı maçlarında organizasyonlar resmen sıfır ve sıfırın altında.
 BORDO_MAVİ NET ve GURBETÇİ GENÇLER bu açıkları kapatmaya çalışıyorlar. Trabzon’un şampiyonluğuna değil Türkiye’nin şampiyonluğuna oynuyorsunuz. Bu akşam Şampiyonlar Ligi’nde çok önemli bir maç var ve kimse bundan fazla bahsetmiyor. Acaba bu kimin suçu?


 

Yazarın Tüm Yazıları