Ayso, 8. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurasına Katıldı

Güncelleme Tarihi:

Ayso, 8. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurasına Katıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2015 14:15

AYDIN SANAYİ ODASI (AYSO) YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET YUNUS ŞAHİN, 8. TÜRKİYE SEKTÖREL EKONOMİ ŞURASI’NDA AYDIN’I TEMSİL ETTİ.

Aydın Sanayi Odası (AYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, 8. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası’nda Aydın’ı temsil etti.
AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin’in de katıldığı 8. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde TOBB’ da düzenlendi. Şura da 60 farklı sektörün temsilcisi Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bakanlarla sektörlerinde yaşanılan sorunlar hakkında sunum yaptı. Şura’da sektörler check-up’tan geçti. Sorunlar ve öneriler net bir şekilde ortaya konuldu.
Şura’nın açılış konuşmasını yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, "Kamu ile özel sektör arasında kurduğumuz kapsamlı diyalog mekanizmaları sayesinde, özel sektör ile kamu idaresi arasında, ortak akıl ve empati sağlandı" dedi.
Sektör meclislerinin istişare mekanizması olarak faaliyet gösterdiğini ve Şuranın tüm sektörleri bir araya getiren, Türkiye’nin bu alandaki en büyük ve en kapsamlı buluşması olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, sektör meclislerinin her sektördeki en büyük 40 firmayı içerdiğini dile getirdi. Hisarcıklıoğlu, bu sayede sektörleri yakından takip edebildiklerini söyledi. Ayrıca her sektör meclisinde, o sektör ile ilgili kamu idaresinden de daimi bir temsilcinin yer aldığını belirten Hisarcıklıoğlu, "Böylece Türkiye sektör meclisleri, özel sektör ile kamu idaresinin bir araya gelerek aynı masa etrafında istişare ettiği, birlikte çalıştığı, sorunları tartıştığı, mutabık kalınan önerilerin kamu idaresine aktarıldığı, sektörel ve istişare mekanizması olarak faaliyet gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.
Hisarcıklıoğlu, sektör meclisi başkan ve üyelerinin, bir taraftan iş hayatında başarıyla mücadele ederken diğer taraftan sektörlerini temsil etmek gibi büyük emek isteyen önemli görev üstlendiklerine dikkati çekti.
Dile getirilen tüm sorunlar ve önerilerin ilgili bakanlıklar ve kurumlar bazında da ayrıca tasnif edileceğini ve kendilerine iletileceğini anlatan Hisarcıklıoğlu, "İnanıyorum ki arkadaşlarımızın bu değerli çalışmaları, kamu-özel sektör işbirliğine yeni bir ivme kazandırarak, ekonominin büyümesine destek verecektir" ifadesini kullandı.
Önceki sektörel şuralarda gündeme getirdikleri çeşitli konularda, hükümetin attığı adımlar ve sağladığı ilerlemelerin, reel sektörün büyümesini sağladığını kaydeden Hisarcıklıoğlu, tekstil, ilaç ve turizm alanındaki KDV indirimleri, denizcilik ve turizme yönelik destekler, Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu’nun kaldırılması, KOBİ’lere tanınan yeni imkanlar ve istihdam desteklerini bunlara örnek olarak gösterdi.
Tüm bu gelişmelere karşın sıkıntıların hepsinin aşılmadığını belirten Hisarcıklıoğlu, "Sorunlar elbette var, var olmaya da devam edecek ama bunlar aşılamayacak sorunlar değil. Daha da önemlisi, artık sorunları daha rahat aşma imkanını yakaladık. Kamu ile özel sektör arasında kurduğumuz bu kapsamlı diyalog mekanizmaları sayesinde, özel sektör ile kamu idaresi arasında, ortak akıl ve empati sağlandı. İş hayatındaki sorunları anlatabildiklerini ve bunların çözülebildiğini gören girişimcilerimizin de bakış açıları değişti, gelişti" görüşünü dile getirdi.
Hisarcıklıoğlu, şuraya katılımlarından dolayı Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ilgili bakanlara teşekkür etti.
Şuraya Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!