Ayselim'e bayıldım

Güncelleme Tarihi:

Ayselime bayıldım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2013 00:00

2008 yılında vefat eden ünlü söz yazarı Aysel Gürel anısına hazırlanan “Ayselim” albümünün kayıtları tamamlandı. Projenin mimarı Murat Yıldırım, çalışmayı ilk kez Mehtap Ar’a dinletti. Tarkan’dan Sezen Aksu’ya, Ajda Pekkan’dan Ata Demirer’e yıldız sanatçıları bir araya getiren “Ayselim”, Ar’dan tam not aldı.

Haberin Devamı

* “Ayselim” tamamlandı ve albümü ilk kez az önce birlikte dinledik. Şarkıları dinlerken neler hissettiniz?       

- Çok duygulandım. Bu albüme emek veren herkese, tüm sanatçılara annem adına binlerce kez teşekkür ediyorum. Çok güzel bir albüm olmuş. Birazdan Tarkan’ı, Sezen’i (Aksu), Aşkın’ı (Nur Yengi), Emre’yi (Altuğ), Ata’yı (Demirer) tek tek arayıp gönüllerine, yüreklerine teşekkür edeceğim.

* Albümdeki şarkılar arasında en sevdiğiniz hangisi?      

- Hepsini seviyorum. Annem de ayrı gayrı yapmazdı, “Bütün şarkılar benim şarkım” derdi. Ama “Ünzile” ve “Doymadım Doyamadım”ın yeri başkadır. Bir de “Firuze”nin. Bu şarkıyı albümde Tarkan okudu. Annemin Tarkan’a çok ayrı bir aşkı vardı. Annemin bu şarkıları duyduğunu, dinlediğini düşünüyorum.

* Albüm projesi nasıl ortaya çıktı?

- Vallahi bizim aklımıza gelmedi, sevgili Murat Yıldırım’ın projesiydi bu. Annemi yaşatmak adına çok şık bir projeydi, çok da güzel oldu.

ANNEM, TARKAN  VE TEOMAN’A AŞIKTI

* Siz sanatçı seçimi konusunda yardımcı oldunuz mu?


- Ablamla (Müjde Ar) biz, sanatçılar seçildikten sonra Ayla Çelik’in de projeye dahil olmasını istedik. Biz aslında dört kardeşiz; ben, Müjde, Sezen (Aksu) ve Ayla. Annemle Ayla arasında acayip bir bağ vardı. Annem son yolculuğuna çıkana kadar Ayla hep yanındaydı, bir an olsun onu yalnız bırakmadı. Hatta kıskanıyordum onları.

* Şarkı seçimleri nasıl oldu peki?

- Murat bu piyasayı daha iyi biliyor. O ne derse biz “Evet, çok uygun” dedik. Zaten benim sevdiğim şarkıların hepsi girdi albüme.

* “Annemin Tarkan’a çok ayrı bir aşkı vardı” dediniz. Nasıldı ilişkileri? Çok sık görüşürler miydi?

- Annem aslında kendine aşıktı. O kadar aşkla doluydu ki, o aşkı belli dönemlerde belli insanlara kostüm olarak giydirirdi. Tarkan o isimlerden biriydi. Tarkan Amerika’dayken günler geceler boyu konuşurlardı. Teoman’a da aşıktı annem. Hiç unutmam bir gün Bodrum’da tekneyle dolaşıyoruz, Teoman’ın asistanı aradı, “Konsere geliyorsunuz” dedi. Annem tekneyi açık denizden döndürdü. Bir de Özlem Tekin’i çok beğenirdi.

Haberin Devamı

"3-4 yıl daha istiyorum" diyordu

Haberin Devamı

* Aysel Gürel’in hastanedeki son günlerini merak ediyorum. Nasıldı?

- Annem çok güçlü bir kadındı. O kadar ağrıları vardı ki, morfin bantları yapıştırıyorduk. Yine de “Bir yerin ağrıyor mu?” diye sorduğumuzda “Niçin ağrısın? Ben hasta mıyım?” diyordu. Ne biz konuştuk hastalığını onunla, ne de o bizimle konuştu. Hiçbir şekilde hastalığın adını bile anmadı.

* Son sözleri neler oldu?

- Bence biliyordu, hissediyordu aramızdan ayrılacağını ama bizimle konuşmuyordu. Sadece “Ben bir yolculuğa çıkıyorum” dedi, “Ben bir yerlere gideceğim ama arkamdan katiyen ağlamayın, gözyaşı dökmeyin. Ben çok özgür yaşadım. Eğer canınız ağlamak isterse, şehit olan askerlere, polislere ağlayın. Arkamdan ağlarsanız çok kızarım”... Ben “Sen gider dönersin” dedim, cevap vermedi. Sonra “Yaşamdan üç-dört yıl daha istiyorum, daha yapacağım şeyler var” dedi...

* Neler yapmak istiyordu?

- Yazmak istiyordu. Sadece yazmak. Son gecesinde bile yazdı.

* Sizce Aysel Gürel yaşarken kıymeti bilindi mi?

- Annem yaşamayı çok seviyordu, dolu dolu da yaşadı. Ben kıymetinin bilindiğini düşünüyorum. Çok mutlu oldu.

* Aysel Gürel’den kalan ve içinde 20 bin şarkı sözü bulunan sandığı Tarkan’a açıp, “İstediğini al” demişsiniz. Doğru mu bu?

- Evet, sandık ilk Tarkan’a açıldı. Binlerce söz var içinde o sandığın ve herkese de açık.

Haberin Devamı

Bu efsane unutulmasın

* Murat Bey, “Ayselim” projesi nasıl doğdu?

Murat Yıldırım: Üç yıl kadar önce Müjde Hanım’ın programına gittik, ona jest yapmak için Aysel Gürel’in 700’e yakın şarkısından bir CD hazırladık. Sonra albüm fikri ortaya çıktı. Ancak o şarkıların hepsinden albüm yapamazdık. İçlerinden 15 tanesini seçtik, ardından Samsun Demir’i aradık. “Bizim para beklentimiz yok, yeter ki güzel bir iş yapalım, Aysel Gürel’e yakışır bir albüm olsun” dedik. Karacaahmet’e yolladıktan sonra unutuyoruz böyle değerleri.
Oysa yaşarken efsane olan bir insanın hiç unutulmaması gerekiyor.

* Projeye katılmasını istediğiniz, ancak teklifinizi reddeden bir isim oldu mu?

Murat: Hayır, aradığımız yorumcuların hiçbiri “Hayır” demedi. Bu işin devamını da yapabiliriz.

* Albüm şu an hangi aşamada?

Murat: Biz teslim ettik, Mehtap Hanım da beğendi. En kısa sürede çıkacak.

Mehtap: Ben beğenmedim, bayıldım! İnsanlar da artık sabırsızlanıyor albüm için. Telefonlarım kilitlendi, millet sürekli arayıp soruyor “Albüm ne zaman çıkacak?” diye. Pazara gidiyorum, pazarcılar bile soruyor.

* Albüm için konser düzenleyecek misiniz?

Murat: Büyük bir organizasyon yapacağız, detayları şimdilik açıklamayayım, sürpriz olsun. Oradan elde edeceğimiz geliri de Van’daki bir okula bağışlayacağız.
                                 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!