Ayşegül Nadir’in sır partisi

Tarihi eser satmaktan 4,5 yıl hapis cezası aldığı gün yurtdışına kaçan Ayşegül Nadir, ocak ayında Londra’da bir parti verecek.

Yıllardır Türkiye’ye gelemeyen Nadir’in sadece İstanbul’daki dostları için düzenleyeceği bu partinin yeri ve zamanı sır gibi saklanıyor. Partiye, İstanbul’dan çok sayıda ünlü ismin katılacağı da kulağıma gelen haberler arasında.../images/100/0x0/55eae907f018fbb8f89e85d7

Koç’un teknesi süperyat ödüllerinde finale kaldı

Uluslararası Süperyat Topluluğu (ISS) tarafından her yıl dağıtılan Uluslararası Tasarım Ödülleri, 26 Kasım’da sahiplerini bulacak. RMK Tersanesi’nde Mustafa Koç için yaptırılan trawler tipi Caressa K’nın, bu yıl 32-43 metre klasmanında finale kalmış olması, ABD’nin Fort Lauderdale kentinde yapılacak gala gecesinin Türkiye yat sektörü için daha da heyecanlı geçeceğini gösteriyor.

Yacht Dergisi’nin haberine göre büyük yatların tasarımı, yapımı, işletmeciliği ve bakımı konularında uzmanlaşan firmaların temsil edildiği ISS’nin elemesi sonucu, Caressa K ile aynı sınıfta finale kalanlar arasında Alloy Yachts’dan Ad Lib, Cantieri di Pisa’dan Kintaro, Evolution Yachts’tan Salacia ve Burger Boat Company’den Tenacity adlı yatlar var. Koç’un Caressa K’sının gövdesi çelikten imal edilmiş. Güverte donanımlarında çelik ve alüminyumdan yararlanılan teknede bir ana kamara, bir VIP ve iki konuk kamarası, dört mürettabat kamarası, salon, yemek odası ve ofis bulunuyor.

Chick Corea geliyor

60’lı yıllardan günümüze en önemli cazcılar arasında yer almakta olan, kazandığı şöhretle hiçbir zaman yetinmeyen ve halen birçok önemli müzik projesinde yer alan Chick Corea, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda özel bir konser vermek üzere Türkiye’ye geliyor. Konser 15 Ocak gecesi yapılacak.

Skal’ı ikinci kez kazandı

Atlasjet Havayolları 2005 yılında olduğu gibi 2006 yılında da en başarılı havayolu şirketi seçildi. Atlasjet, Turizm Oscar’ı sayılan Skal ödülüne layık görüldü. Turizm sektöründe dünyadaki kalite çıtasını yükseltmek için her yıl dağıtılan Skal ödülleri, Çırağan Sarayı Auditorium Salonu’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Atlasjet Havayolları adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ceo’su Tuncay Doğaner’e ödülünü Deniz Anapa verdi.

Salsa şampiyonları İstanbul’da

Hyatt Regency Istanbul Gossip Bar, 23 Kasım akşamı 2006 Salsa Şampiyonları’nı ağırlıyor. Dünya Salsa Şampiyonları Jhesus Aponte & Candy Mena ve yine salsa dünyasının en gözde yıldızlarından Farid Ferchach & Barbara Cano’nun gösterileriyle renklenecek gecede, Mundo Latino dansçıları da sürpriz şovlar sergileyecek.

Artİstanbul açıldı

Türkiye’nin en büyük ve en prestijli sanat fuarı olarak gösterilen Artİstanbul açıldı. Burhan Öçal’ın sahne aldığı davete Doğan Paksoy, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dDf’in ortağı Esra Ekmekçi, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Osman Çarmıklı, Mehmet Günyeli, Erdal Matraş gibi pek çok tanınmış sima katıldı. Salı Pazarı Antrepolar’da sanatseverlerle buluşan etkinlik, 26 Kasım’a kadar devam edecek.

Sabancılar da geldi

İsmail Acar’ın yeni resim sergisi, Adana Hiltonsa’da geçtiğimiz hafta açıldı. Önceki gün sergiyi görmeye gelenler arasında Arzu Sabancı ve Özcan Sabancı da vardı. Ünlü ressam, Sabancılar’ın bu ziyaretinden onur duyduğunu söyledi.

360 derece Paris

İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nde düzenlenen Tamer Hartevioğlu’nun "Panoramik Bir Rüya: Paris" fotoğraf sergisi 5 Aralık’ta açılıyor. Fotoğraf ve reklamcılık dünyasının yakından tanıdığı Hartevioğlu’nun sergisinde, özel ekipman ve tekniklerle çekilen 360 derecelik panoramik fotoğraflar yer alacak. Sergi 13 Ocak 2007 tarihine kadar açık...

Colin Farrell’ı tanımadı

Ayşegül Nadir’in kız kardeşi Ceylan Tecimer’in Los Angeles’ta verdiği partide sahneye çıkan Fatih Ürek, bu seyahatinde ünlü aktör Colin Farrell’la tanışma fırsatı buldu. Tam iki saat boyunca dünyaca ünlü aktörle yan yana yemek yiyen ancak onu tanımayan Ürek, "Ceylan Tecimer’in Amerika’daki Türk dostlarına verdiği davet için Los Angeles’a gitmiştim. Assian Kuba adlı bir restoranda düzenlenen gecede sahneye çıkıp şarkı söyledim. Ertesi gün yine aynı restorana bu kez yemeğe gittik. Meğer yan masamda Colin Farrell oturuyormuş. Ben tanımadım. Arkadaşım bana dönüp ’Tanımadın mı Colin Farrell’ı’ dedi. Alıcı gözle bakınca, o olduğunu anladım. Bir süre sohbet ettik. Türk sanatçı olduğumu, konser için Los Angeles’a geldiğimi söyledim. O da Türkiye’yi çok merak ettiğini, önümüzdeki yaz Güney sahillerimize gelmeyi düşündüğünü anlattı" dedi.

Göçer hayranlarının buluşma noktası

Ortaköy’deki Jasslounge, müşterilerini hafta sonları canlı müzikle coşturuyor. Ünlü tenor Ferhat Göçer, seslendirdiği eserlerle müzikseverlere unutamayacakları saatler yaşatıyor. Jasslounge’in işletmecisi Ali Sayar, Göçer hayranlarının günler öncesinden mekandaki yerlerini ayırttığını söylüyor.

Hayatın Yansıması

İstanbul Modern Fotoğraf Galerisi, Fortis’in sponsorluğunda dördüncü sergisini açtı. Fotoğraf tarihinin en önemli isimlerinden Andre Kertesz’in eserlerinin İstanbullu sanatseverlerle buluştuğu "Hayatın Yansıması" adlı sergi 4 Şubat tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Küratörlüğünü Engin Özendes’in üstlendiği ve Macaristan, Fransa, ABD olmak üzere üç bölümden oluşan sergide 161 adet siyah-beyaz jelatin-gümüş ve 26 renkli baskı olmak üzere 187 fotoğraf yer alıyor.

Ev rahatlığında sınırsız eğlence

Kuruçeşme’deki Home Night club, minimal kapasitesi ve ev rahatlığı veren dekoruyla "bu gece ne yapmalı" diye düşünenler için cazip bir alternatif olmaya devam ediyor. Mekan, her çarşamba By Lokomotif ve İstanbul Drum Cricle ile Aydın Karabulut, Cihan Okan, Cem Erman, Hazım Körmükçü, Murat Çekem, Tahsin Endersoy gibi isimleri aynı sahnede buluşturuyor. Perşembeleri geceleri Tansu Atak tarafından düzenlenen sürpriz performansların olduğu Home Night’ın müdavimlerinden Ozan Doğulu, insanın burada kendini evinde hissettiğini söylüyor.
Yazarın Tüm Yazıları